Οι Ελβετοί έχουν την χειρότερη ποιότητα σπέρματος στην Ευρώπη

Οι Ελβετοί έχουν την χειρότερη ποιότητα σπέρματος στην Ευρώπη

Οι Ελβετοί έχουν την χειρότερη ποιότητα σπέρματος στην Ευρώπη
Τι υποστηρίζει σχετική έρευνα

Το λαό με τη χειρότερη ποιότητα σπέρματος στην Ευρώπη, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη.

Και αυτοί είναι οι Ελετοί. Στην πανεθνική έρευνα που διεξήγαγαν επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μόνον το 38% των νέων Ελβετών διαθέτει σπέρμα ποιότητας άνω του μετρίου, ενώ το 17% θεωρείται ότι θα δυσκολευτούν πολύ να αποκτήσουν παιδιά, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας σύμφωνα με τα όρια που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με τα οποία το σπέρμα πρέπει να έχει όγκο πάνω από 2ml, αριθμό σπερματοζωαρίων >15 εκατομμύρια ανά ml, συνολικό αριθμό σπερματοζωαρίων πάνω από 40 εκατομμύρια, κινητικότητα >45% γρήγορα ή μέτρια κινούμενων σπερματοζωαρίων και μορφολογία πάνω από 4% φυσιολογικά σπερματοζωάρια.

Ο μέσος όρος συγκέντρωσης σπερματοζωαρίων στους νεαρούς Ευρωπαίους κυμαίνεται μεταξύ 41 και 67 εκατ. ανά ml σπέρματος, ενώ οι Ελβετοί έχουν μέσο όρο 47 εκατ. ανά ml, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Andrology. Σύμφωνα με τον καθηγητή Σερζ Νεφ του Πανεπιστημίου της Γενεύης, που συνέβαλε στη μελέτη, «ο χρόνος που απαιτείται για τη σύλληψη παιδιού αυξάνει σημαντικά αν ο άνδρας έχει συγκέντρωση σπερματοζωαρίων κάτω από 40 εκατ. ανά ml σπέρματος».

Προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι πτωχή ποιότητα σπέρματος έχουν επίσης και άνδρες από τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Γερμανία. Την ίδια ώρα άνδρες από τη Λιθουανία, την Εσθονία και την Ισπανία πιστεύεται ότι έχουν την καλύτερη ποιότητα σπέρματος στην Ευρώπη, αν και είναι δύσκολες οι συγκρίσεις γιατί οι έρευνες διεξάγονται με διαφορετικές μεθόδους σε κάθε χώρα. Γενικώς, πάντως, παρατηρείται μια πτώση της ποιότητας του σπέρματος στις βιομηχανικές χώρες, αν και οι επιστήμονες δεν μπορούν να προσδιορίσουν επακριβώς τα αίτια. Επιβαρυντικοί παράγοντες θεωρούνται εν προκειμένω ο τρόπος ζωής, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η παχυσαρκία, περιβάλλον με εντομοκτόνα καθώς και το κατά πόσον κάπνιζε η μητέρα στη διάρκεια της κύησης.

Πηγή

Loader