Οι υλιστές έχουν περισσότερους φίλους στο Facebook

Οι υλιστές έχουν περισσότερους φίλους στο Facebook

Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι!

Οι υλιστές έχουν περισσότερους φίλους στο Facebook
Είναι οι φίλοι, φίλοι;

Αυτό ισχυρίζεται νέα έρευνα, που εξέτασε εκατοντάδες χρήστες του Facebook με βάση την δραστηριότητά τους στα social media, την τάση τους προς τον ματεριαλισμό και το πόσο αντιλαμβάνονται ως «αντικείμενα» και «εργαλεία» τους φίλους στους στην πλατφόρμα.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι υλιστές χρησιμοποιούν το Facebook πολύ πιο συχνά από τους υπολοίπους και με μεγαλύτερη ένταση, σε μια προσπάθεια να επιτύχουν τους προσωπικούς στόχους τους και να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους. Επίσης, διαπιστώθηκε πως έχουν κατά κανόνα περισσότερους φίλους στο Facebook συγκριτικά με χρήστες στους οποίους οι έννοιες «περιουσία» και «ιδιοκτησία» σημαίνουν πολύ λιγότερα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι υλιστές βλέπουν τους φίλους τους στο Facebook σαν «ψηφιακά αντικείμενα» και έχουν πιο έντονη την ανάγκη να συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους χρήστες γενικά στα social media. «Οι υλιστές χρησιμοποιούν συχνότερα το Facebook επειδή τείνουν να αντικειμενοποιούν τους φίλους τους εκεί- χρειάζονται πολλούς φίλους στο Facebook για να αυξήσουν την "περιουσία" τους. Το Facebook συνιστά την πλέον ιδανική πλατφόρμα για κοινωνικές συγκρίσεις, παρέχοντας προφίλ και πληροφορίες για εκατομμύρια ανθρώπους. Και είναι δωρεάν- οι υλιστές λατρεύουν τα εργαλεία που δεν κοστίζουν τίποτα!», σχολίασε ο Phillip Ozimek, επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν αν συμφωνούν ή διαφωνούν με δηλώσεις όπως «η ζωή μου θα ήταν καλύτερη αν είχα συγκεκριμένα πράγματα που δεν έχω» και «το να έχω πολλούς φίλους στο Facebook συμβάλλει σε μεγαλύτερη επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή». Το βασικό συμπέρασμα ήταν υπάρχει ένας ισχυρός συσχετισμός ανάμεσα στα επίπεδα υλισμού και την έντονη δραστηριότητα στο Facebook.

Πηγή

Loader