Οι snowboarders να ετοιμάζονται, ένα σχεδόν μέτρο το χιόνι στο Τρόοδος

Οι snowboarders να ετοιμάζονται, ένα σχεδόν μέτρο το χιόνι στο Τρόοδος

Οι snowboarders να ετοιμάζονται, ένα σχεδόν μέτρο το χιόνι στο Τρόοδος
Αυτοί είναι οι δρόμοι που έχουν κλείσει

Nα ξεσκονίσουν τις σανίδες τους καλούνται οι snowboarders του νησιού, αφού η χιονόπτωση συνεχίζεται ασταμάτητα στο Τροόδος, με το ύψος των χιονιών να είναι σχεδόν 40cm στο ξενοδοχείο «Jubilee» και γύρω στα 60cm στη Χιονίστρα. Οι χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις συνεχίζονται ωστόσο και αναμένονται να φτάσουν σύντομα το ένα μέτρο.

Σύμφωνα με τον Weather Man Κίτας, αυτή είναι η κατάσταση του οδικού δικτύου σήμερα:

Στην επαρχία Πάφου, κλειστοί για την τροχαία κίνηση είναι οι δρόμοι Κελοκεδάρων – Νατάς, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ζυριπιλλή και Γαλαταριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού. Το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού εξακολουθεί να είναι κλειστό.

Λόγω χιονόπτωσης και παγετού, ανοικτοί μόνο για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι:

Προδρόμου – Τροόδους Πλατρών – Τροόδους Καρβουνά – Τροόδους Πεδουλά – Προδρόμου Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς Προδρόμου – Λεμύθου Προδρόμου – Τροοδίτισσας – Πλατρών Κακοπετριάς – Καρβουνά Παλαιχωρίου – Αγρού Μαδαρής – Πολύστυπου Πολύστυπου – Χανδριών

Λόγω των βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι βρεγμένο και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους προτρέπονται να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντα αστυνομικών.

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Loader