Πες μου μια ιστορία για την Αθηένου

Πες μου μια ιστορία για την Αθηένου

Πες μου μια ιστορία για την Αθηένου
Κυκλοφόρησε το εξαιρετικό βιβλίο «Η κλωστή της υπομονής»

Ο Δήμος Αθηένου και το (link γνωστοποιούν την έκδοση ενός συναρπαστικού παιδικού παραμυθιού με τίτλο «Η Κλωστή της Υπομονής».

Το παραμύθι αφηγείται μία πραγματική ιστορία, αριστοτεχνικά κεντημένη με στοιχεία μυθοπλασίας, βγαλμένη μέσα από τις γειτονιές της Αθηένου του πρώτου μισού του 20ού αιώνα.

Συντελεστές του παραμυθιού είναι η ταλαντούχα συγγραφέας Σάντη Αντωνίου και την εικονογράφηση υπογράφει η πολυβραβευμένη Αθηενίτισσα εικαστικός Έλενα Τσιγαρίδου. Την έκδοση του βιβλίου ανέλαβε ο εκδοτικός οίκος a bookworm publication.

Το παραμύθι πραγματεύεται την αγάπη για τον πολιτισμό και την άυλη κληρονομιά, που έχουν παραλάβει οι νεότερες γενιές, ειδικότερα σε σχέση με την αθηενίτικη δαντέλα «βενίς». Παράλληλα, εξυμνεί την αξία της υπομονής και της καλλιέργειας δεξιοτήτων στα παιδιά, με προσήλωση στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Η πρώτη παρουσίαση του παραμυθιού θα γίνει την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου.

Περισσότερες πληροφορίες στο 24811370 και στο www.athienoumuseum.org.cy

*Το παραμύθι εκδίδεται με συγχρηματοδότηση από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και με τη στήριξη της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO.

Loader