Πέθανε ο παρουσιαστής των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα

Πέθανε ο παρουσιαστής των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα

Πέθανε ο παρουσιαστής των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα
Ο Κώστας Σγόντζος ήταν «ένα μεγάλο παιδί με καρδιά αγγέλου»

Απεβίωσε ο δημοφιλής παρουσιαστής των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα, Κώστας Σγόντζος.

Ο Σγόντζος είχε γίνει ευρύτερα γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό από την παρουσίαση, για λογαριασμό της Ελλάδας, του δημοφιλούς ευρωπαϊκού προγράμματος «Παιχνίδια χωρίς Σύνορα». Είχε επίσης ταυτιστεί με το «Μουσικό καλειδοσκόπιο», μία από τις πρώτες μουσικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης.

Ο Κώστας Σγόντζος υπήρξε επιπλέον πολλά χρόνια ραδιοφωνικός παραγωγός και συμμετείχε ενεργά στην παραγωγή του θρυλικού φεστιβάλ «Rock in Athens '85». Τριάντα τρία χρόνια αργότερα, είχε αφηγηθεί τις εμπειρίες του στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Τουρκοβασίλη. Τον θάνατό του, επιβεβαίωσε σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός.

«Ο Κωνσταντίνος Σγοντζος. Ένα μεγάλο «παιδί» με καρδιά αγγέλου. Πραγματικά! Σήμερα έμαθα ότι δεν είναι κοντά μας! Βρίσκεται δίπλα με άλλα αγγελάκια στον Παράδεισο. Γεια σου αδελφέ μου, καλό ταξίδι και σε ευχαριστώ για όλα».

Τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» ήταν μια εκπομπή της EBU, που ξεκίνησε το 1965 και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες. Η Ελλάδα συμμετείχε στο παιχνίδι από το 1993 έως το 1999, και τα Παιχνίδια προβάλλονταν στη χώρας μέσω της ΕΡΤ. Ο Κώστας Σγόντζος παρουσίαζε την εκπομπή από το 1996 έως το 1999.

Συμμετείχε ενεργά στην παραγωγή του θρυλικού φεστιβάλ «Rock in Athens ’85» και διηγήθηκε τις εμπειρίες του στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Τουρκοβασίλη, 33 χρόνια μετά. Υπήρξε παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Νανά Παλαιτσάκη, ενώ από τον πρώτο του γάμο είχε δύο κόρες.

Loader