Αποφασίστηκε: Πλατεία και όχι δρόμος θα είναι η Πλατεία Ελευθερίας

Αποφασίστηκε: Πλατεία και όχι δρόμος θα είναι η Πλατεία Ελευθερίας

Αποφασίστηκε: Πλατεία και όχι δρόμος θα είναι η Πλατεία Ελευθερίας
Με μονο μια ψηφο κατά και μια αποχή, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έπραξε το αυτονόητο

Με μόνο μία ψήφο κατά και μία αποχή, το δημοτικό συμβούλιο της Λευκωσίας αποφάσισε ευτυχώς απόψε το αυτονόητο: Η διέλευση οχημάτων από την πλατεία Ελευθερίας δεν θα επιτρέπεται. Ανησυχίες εκφράζονταν συγκεκριμένα για την οδό Κωστάκη Παντελίδη.

Κρατώντας πανό και πλακάτ, ακτιβιστές από την πρωτοβουλία Όχι Αυτοκίνητα στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκαν από νωρίς στον υπόγειο χώρο συνεδριάσεων στη Λαική Γειτονιά, όπου θα συνερχόταν το Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό την τελεσίδικη απόφαση αναφορικά με το θέμα.

Σε παλαιότερη συλλογή υπογραφών, οι ακτιβιστές ανέφεραν:

H Δημόσια Πλατεία είναι ο χώρος συνάρθροισης των πολιτών, με σκοπό την κοινωνικοποίηση. Η Δημόσια Πλατεία ως ένα σημαντικό μέρος του πολεοδομικού ιστού ενός αστικού κέντρου, είναι ο χώρος όπου ο δημότης θα ξεφύγει από την καθημερινότητά του, όπου ο καλλιτέχνης θα εκθέσει έργα τέχνης, όπου ο ηλικιωμένος, ο ΑμεΑ, θα κοινωνικοποιηθούν. Είναι ο χώρος όπου ο καθένας απο εμάς θα απολαύσει στιγμές χαλάρωσης, όπου θα παραστούμε σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ, γιορτές.

Είναι ο χώρος όπου τα παιδιά μας θα εκτονωθούν με το παιγνιδι τους σε έναν ασφαλές χώρο χωρίς οχήματα, καυσαέριο, θόρυβο, η κίνδυνο. Είναι ο χώρος όπου θα πιούμε τον καφέ μας με τους φίλους, θα γυμναστούμε, θα κάνουμε τον απογευματινό μας περίπατο. Η πλατεία εξ ορισμού, προσφέρει ασφάλεια, χαλάρωση, ξεκούραση. Δεν είναι διαμοιρασμένη λόγω διέλευσης οχημάτων. Τότε θα ονομαζόταν “δρόμος”, η “λεωφόρος”.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση πλατεία Ελευθερίας

Loader