Ασύλληπτη η περιουσία των 26 πλουσιοτέρων ανθρώπων του πλανήτη

Ασύλληπτη η περιουσία των 26 πλουσιοτέρων ανθρώπων του πλανήτη

Ασύλληπτη η περιουσία των 26 πλουσιοτέρων ανθρώπων του πλανήτη
Αντιστοιχεί με τα εισοδήματα του φτωχότερου μισού της ανθρωπότητας

Στη φωτογραφία ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη Jeff Bezos

Η συγκέντρωση του πλούτου επιταχύνθηκε ακόμη περισσότερο το 2018, με 26 δισεκατομμυριούχους να έχουν πλέον στα χέρια τους περιουσίες που ισούνται με τα εισοδήματα του φτωχότερου μισού της ανθρωπότητας.

Τα παραπάνω καταγγέλλει σε έκθεσή της που δημοσιοποιεί η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam, η οποία προτρέπει για άλλη μια φορά τα κράτη να φορολογήσουν τους πλουσιότερους.

«Το χάσμα που μεγεθύνεται μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών πλήττει τον αγώνα για την καταπολέμηση της φτώχιας, ζημιώνει την οικονομία και τροφοδοτεί την οργή σε όλο τον κόσμο», τονίζει η Γουίνι Μπιανίμα, εκτελεστική διευθύντρια της Oxfam International, στο δελτίο Τύπου που συνοδεύει την έκθεση της ΜΚΟ.

Οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται αθροιστικά κατά 12%, ή 2,5 δισεκ. δολάρια την ημέρα πέρυσι, ενώ τα 3,8 δισεκ. άνθρωποι που αποτελούν το φτωχότερο μισό του πληθυσμού της υφηλίου είδαν τον δικό τους πλούτο να μειώνεται αθροιστικά κατά 11% ή κατά 500 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, σύμφωνα με την έκθεση.

Πηγή

Loader