Πρόεδρος φιλόζωων κατηγορείται ότι εξόντωσε 2,000 σκύλους και γάτες

Πρόεδρος φιλόζωων κατηγορείται ότι εξόντωσε 2,000 σκύλους και γάτες

Στην Ισπανία συμβαίνουν ανήκουστα πράγματα

Πρόεδρος φιλόζωων κατηγορείται ότι εξόντωσε 2,000 σκύλους και γάτες
Προσοχή, σκληρή εικόνα

Αν είναι δυνατόν φίλοι μου φιλόζωοι, αυτή η γυναίκα ήταν Πρόεδρος Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού στην νότια Ισπανία για την προστασία των αδέσποτων ζώων και τώρα είναι αντιμέτωπη με 4 χρόνια φυλάκιση καθώς κατηγορείται πως μαζί με έναν υπάλληλό της, εξόντωσε περισσότερους από 2,000 σκύλους και γάτες.

Το καταφύγιο που διατηρούσε η εν λόγω κυρία, η οποία δικάζεται στη Μάλαγα, ήταν παράρτημα ενός κομμωτηρίου σκύλων, ενός σπιτιού και μιας ιδιωτικής κτηνιατρικής κλινικής, η ίδια όμως δεν είχε πτυχίο κτηνιάτρου. Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν οι εισαγγελικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα και ένας υπάλληλός της, υπεύθυνος για τη συντήρηση του χώρου, «θυσίασαν και παρέδωσαν προς καύση, από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, 2.183 ζώα».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι χορηγούσαν στα ζώα μια θανατηφόρα ουσία, σε δόση μικρότερη της συνιστώμενης «με μοναδικό σκοπό να κάνουν οικονομία» και χωρίς να τα ναρκώνουν προηγουμένως. Ο θάνατος των ζώων ήταν έτσι «αργός και οδυνηρός», τόνισε ο εισαγγελέας.

«Προκειμένου να προχωρούν σε αυτές τις προγραμματισμένες, μαζικές εξοντώσεις, οι κάμερες ασφαλείας του κέντρου αποσυνδέονταν και έβαζαν πολύ δυνατά μουσική» για να καλύπτουν τα ουρλιαχτά των ζώων, υποστηρίζεται στο πόρισμα της εισαγγελίας.

Η πρώην Πρόεδρος είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες για κακομεταχείριση των ζώων, παράνομη άσκηση του επαγγέλματος του κτηνιάτρου και πλαστογραφία.

Loader