Ήθελε τους μετανάστες στην πόλη του και τώρα δεν τον θέλει η ίδια η πόλη

Ήθελε τους μετανάστες στην πόλη του και τώρα δεν τον θέλει η ίδια η πόλη

Ήθελε τους μετανάστες στην πόλη του και τώρα δεν τον θέλει η ίδια η πόλη
Στην «εξορία» θα μείνει ο πρώην δήμαρχος του Ριάτσε Μίμο Λουκάνο

Στην «εξορία» θα παραμείνει ο πρώην δήμαρχος του Ριάτσε στην Ιταλία, Μίμο Λουκάνο, που διώκεται από την εισαγγελία του Λόκρι για τη διαχείριση των δημοτικών υποδομών προς όφελος της ενσωμάτωσης μεταναστών στην κοινωνική και οικονομική ζωή της κοινότητάς του.

Οι δικαστικές αρχές του Ρέτζο Καλάμπρια απέρριψαν το αίτημα της υπεράσπισής του να ανακληθεί η απαγόρευση επιστροφής του στην πόλη του.

Ο ανώτατος άρχοντας του Ριάτσε κατηγορείται μαζί με άλλα 26 άτομα για απάτη και οργάνωση στημένων γάμων μεταναστών. Νωρίτερα δικαστήριο της Καλαβρίας διατήρησε την απαγόρευση εισόδου του Λουκάνο στην πόλη Ριάτσε, κρατώντας τον ουσιαστικά σε μία άτυπη εξορία.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=62&v=mfR5syXadyk

«Δεν θέλω να πω πως πρόκειται για μία πολιτική δίκη. Αλλά η πολιτική έχει μεγάλη εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση. Ως δήμαρχος έκανα την επιλογή να είμαι κοντά στους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή» είπε ο πρώην δήμαρχος.

Ο Λουκάνο έκανε γνωστό το Ριάτσε για τον τρόπο αφομοίωσης των μεταναστών με τους κατοίκους να υποστηρίζουν την επιλογή ένταξης των μεταναστών στην κοινωνία τους.

Πολλές φορές μάλιστα, ο πρώην δήμαρχος του Ριάτσε, είχε γίνει αποδέκτης εγκωμίων για τον αρμονικό τρόπο συνύπαρξης μεταναστών και μόνιμων κατοίκων.

Οι κάτοικοι έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες διαδηλώσεις υπέρ του Λουκάνο, ζητώντας να απορριφθούν οι κατηγορίες εναντίον του και να του επιτραπεί να επιστρέψει στην πόλη του.

Το 2018, οι εισαγγελικές αρχές είχαν διατάξει την δίωξη και τον κατ’ οίκον περιορισμό του Λουκάνο—τον οποίο στη συνέχεια ήρε άλλο δικαστήριο με απόφασή του—για πιθανή τέλεση αδικημάτων στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του. Το κατηγορητήριο προσάπτει στον Λουκάνο πως παράτυπα παραχωρούσε άδειες για δημοτικά έργα σε συνεταιρισμούς προσφύγων και μεταναστών και τελούσε εικονικούς γάμους για να εξασφαλισθεί άδεια παραμονής ξένων στην Ιταλία.

Το «μοντέλο Ριάτσε» για την ενσωμάτωση μεταναστών, στους οποίους παραχωρούνταν κίνητρα για την παραμονή τους στην πόλη, αναζωογονώντας την οικονομικά και πληθυσμιακά είχε γίνει παγκοσμίως γνωστό.

Loader