Ψυχρή εισβολή απόψε στο Τροόδος

Ψυχρή εισβολή απόψε στο Τροόδος

Ψυχρή εισβολή απόψε στο Τροόδος
Ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι, αλέρτ για γεωργούς να σώσουν ό,τι σώζεται

Ακάθεκτη συνεχίζει η Κύπρος να διαβαίνει στην απρόσμενη εποχή του ICE AGE αφού όπως μας πληροφορεί ο WeatherMan η θερμοκρασία στο Τρόοδος απόψε, Σάββατο 20 Απριλίου, κάνει κατακόρυφη πτώση.

Αναλυτικότερα, από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις κυρίως στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού και γενικότερα στο ανατολικό – νοτιοανατολικό μισό του νησιού και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές με χαλαζοπτώσεις/χαλαζοστρώσεις.

Εάν υπάρξουν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, θα είναι υπό τη μορφή χιονιού χωρίς χιονόστρωση.

Απόψε η περιοχή μας θα επηρεαστεί από ιδιαίτερα ψυχρή αέρια μάζα για την εποχή με την θερμοκρασία να σημειώνει ελεύθερη πτώση και να κυμαίνεται γύρω στους 4-9 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω της κανονικής. Την ίδια ώρα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή/και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και δυτικά παράλια. Στα ορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις μέχρι περίπου τα 1300 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1400 μέτρα και άνω. Επίσης οι συνθήκες θα ευνοούν την δημιουργία Sea Effect Rain στα βόρεια τμήματα του νησιού και κυρίως στον κόλπο της Μόρφου με επέκταση προς την περιοχή του Τροόδους όπου θα σημειώνεται χιονόπτωση.

Λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών για την εποχή που θα επικρατούν το βράδυ του Σαββάτου, αναμένεται να προκληθούν προβλήματα σε γεωργικές καλλιέργειες, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά τμήματα του νησιού. Οι γεωργοί προτρέπονται να πάρουν τα μέτρα τους για την προστασία των καλλιεργειών τους, όπου είναι εφικτό.

Αυτές οι χιονοπτώσεις αναμένεται να είναι οι τελευταίες του υδρολογικού έτους που διανύουμε και σας δίνουν μια τελευταία ευκαιρία να το απολαύσετε, λίγες εβδομάδες πριν το καλοκαίρι.

ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

Από το απόγευμα της Κυριακής ο καιρός σημειώνει σημαντική βελτίωση, αλλά θα είναι ιδιαίτερα ψυχρή μέρα για τέτοια εποχή, με τους ενισχυμένους βοριάδες να κάνουν την αισθητή θερμοκρασία να είναι πολύ πιο χαμηλή.

Από τη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός, οι άνεμοι σημειώνουν σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα της Δευτέρας και η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά αισθητή άνοδο από την Τρίτη.

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα φαίνεται γενικά καλός καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Όσον αφορά τις πιθανότητες βροχής, αυτές είναι χαμηλές και περιορίζονται στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό.

Loader