Ροκάδες Ιάπωνες ονόματι... Αλέξανδρος

Ροκάδες Ιάπωνες ονόματι... Αλέξανδρος

Ροκάδες Ιάπωνες ονόματι... Αλέξανδρος
Όνειρό τους έχουν να κατακτήσουν τον κόσμο όπως ο Μέγας Αλέξανδρος

Φαίνεται ότι το ελληνικό στοιχείο εμπνέει ιδιαίτερα τους Ιάπωνες καλλιτέχνες.

Αφού γνωρίσαμε λοιπόν για τα καλά τους Pyramidos, το γκρουπ που διασκευάζει με μοναδικό τρόπο ελληνικά τραγούδια όπως τα: «Βρε μελαχρινάκι», «Μαρία με τα κίτρινα», «Τα Καγκέλια», κ.ά., να σας συστήσουμε τους Alexandros, μια ροκ μπάντα από την Ιαπωνία που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και έχει ελληνικό όνομα.

Το γκρουπ δημιουργήθηκε στο Τόκιο το 2007 ως Champagne αρχικά, ένα όνομα που διατήρησαν έως το 2014 οπότε και το άλλαξαν σε Alexandros καθώς θέλουν με τη μουσική τους να κατακτήσουν τον κόσμο.

To πρώτο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν ως Champagne ήταν το Provocation To Noble Artists το Μάρτιο του 2009 από την RX Records. Ο πρώτος τους δίσκος ως Alexandros κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2015 από την Universal Music Japan και είχε τίτλο ALXD.

To συγκρότημα έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ της Ιαπωνίας ενώ το Νοέμβριο του 2018, στο πλαίσιο της κυλοφορίας του πρόσφατου δίσκου τους με τίτλο Sleepless in Brooklyn, έδωσε και τις πρώτες του συναυλίες στις Η.Π.Α.

Επίσης πέρσι το τραγούδι τους Mosquito Bite χρησιμοποιήθηκε ως θέμα στο live-action Bleach του Netflix.

Τα τραγούδια τους είναι μια μίξη ιαπωνικών και αγγλικών λέξεων ενώ όπως έχουν οι ίδιοι σε συνέντευξή τους αγαπούν οι βασικές τους επιρροές είναι οι Smashing Pumkins, Pearl Jam, Oasis, Blur, κ.ά.

Πηγή

Loader