Σεξισμός και ομοφοβία στην Κύπρο

Σεξισμός και ομοφοβία στην Κύπρο

σε εργαστήρι του The Justice Project

Σεξισμός και ομοφοβία στην Κύπρο
Διοργανώνεται για πρώτη φορά

Το The Justice Project διοργανώνει για πρώτη φορά στην Κύπρο τριήμερο εργαστήρι με θέμα την ταυτότητα φύλου και τη σεξουαλικότητα για νέους ηλικίας 15 έως 18 χρόνων. Το εργαστήρι θα διεξαχθεί στη Λευκωσία μεταξύ 27 και 29 Δεκεμβρίου 2017 και είναι ανοικτό για γυναίκες και ΛΟΑΤ άτομα.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει σε αυτά τα άτομα τη δυνατότητα να συζητήσουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον τα κοινωνικά θέματα που τους απασχολούν, καθώς και την ευκαιρία να καλλιεργήσουν δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να χειριστούν διάφορες πρακτικές δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση. Σκοπός αυτών των προγραμμάτων, καθώς και άλλων που έπονται, είναι η στήριξη νέων γυναικών και ΛΟΑΤ ατόμων στη προσπάθειά τους να αισθανθούν άνετα με την κοινωνική ταυτότητά τους και η προώθηση του κοινωνικού δικαίου στην ευρύτερη κοινωνία.

Ως εκ τούτου, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο σεξισμό και την ομοφοβία στην Κύπρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της αντικειμενικοποίησης των γυναικών και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤ άτομα στο να προβάλλουν ελεύθερα την ταυτότητά τους στην κυπριακή κοινωνία.

Προσδοκία του Justice Project είναι με το εργαστήρι αυτό να βοηθήσει στην ελεύθερη και ανοικτή συζήτηση θεμάτων, που θεωρούνται ακόμα ταμπού, και να συμβάλει έτσι στην περαιτέρω βελτίωση και αναγνώριση των δικαιωμάτων αυτών των κοινωνικών ομάδων. Από την ίδρυσή του (2015) το Justice Project έχει κινητοποιήσει χιλιάδες Κύπριους σε διαδικτυακές καμπάνιες που αφορούν την στήριξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο νησί.

Δημιούργησε ομάδες αντιπροσώπων σε γυμνάσια και λύκεια σε όλες τις πόλεις, οργάνωσε διάφορες δράσεις, όπως έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις κοινωνικές αντιλήψεις των γυναικών στην Κύπρο, συναυλίες και άλλα. Το εργαστήρι για την ταυτότητα φύλου και τη σεξουαλικότητα για νέους θα είναι δικοινοτικό και οι συζητήσεις θα διεξαχθούν στην Αγγλική.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στο www.thejusticeproject.com.cy μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν απορίες, μπορείτε να αποστείλετε email στο [email protected]

Loader