29 Jan 2018

Συμβαίνουν πράγματα στο Limassol 3on3

Διάβασε εξελίξεις

Αν και αρκετοί (;) είναι οι μήνες που έχουμε μπροστά μας μέχρι το καλοκαίρι, στο Limassol 3on3 συμβαίνουν πράγματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη φετινή τέταρτή του διοργάνωση, το μεγαλύτερο υπαίθριο πρωτάθλημα μπάσκετ αλλάζει ημερομηνίες και από τριήμερο που ήταν μέχρι φέτος πρόκειται να διαρκέσει μια βδομάδα.

Ειδικότερα, το φετινό Limassol 3on3 θα διεξαχθεί στη ξύλινη αποβάθρα του παραθαλάσσιου πάρκου του Μόλου, στη Λεμεσό από τις 08 έως τις 17 Ιουνίου και το Challenger 3x3 θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 17 Ιουνίου.

Όπως μας πληροφορούν οι διοργανωτές του πετυχημένου τουρνουά, ενώ ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι του δρόμου, το μπάσκετ 3on3 αναδείχθηκε δικαίως σε κορυφαίο αστικό παιχνίδι παγκοσμίως. Τον Ιούνιο του 2017 ανακοινώθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι το άθλημα θα κάνει το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2020 ως επίσημο Ολυμπιακό αγώνισμα. Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να κάνει τη φετινή εκδήλωση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα με την προσθήκη του πρώτου Limassol 3x3 Challenger! Ο νικητής και ο επιλαχών, καθώς και η καλύτερη κυπριακή ομάδα** που θα προκύψει από την τελική κατάταξη της κατηγορίας ELITE θα αγωνιστούν ενάντια σε διεθνείς ομάδες στο Limassol 3x3 Challenger. Επιπλέον, 16 ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν για δύο εισιτήρια στο World Master Tournament στη Λωζάνη. Οι νικητές της διήμερης διοργάνωσης θα λάβουν επίσης βραβεία αξίας € 10.000. Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα στο 2018, το Limassol 3x3 Educational Training Camp στον Μόλο θα προσφέρει ένα τετραήμερο γεμάτο εκπαίδευση, διασκέδαση, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις.
**Στο πλαίσιο της εκστρατείας** για την Εκπαιδευτική Κοινωνική Ευθύνη, η 3on3 Cyprus Ltd σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού και τους χορηγούς, θα διοργανώσει Training Camp για όσους επιθυμούν να μάθουν το παιχνίδι, όπου έμπειροι προπονητές θα κάνουν δωρεάν μαθήματα σε όσους ενδιαφέρονται, ανεξαρτήτου ηλικίας. To εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, εκτός από πρακτική του αθλήματος, σειρά διαλέξεων από έμπειρους επιστήμονες σε θέματα αθλητικής ψυχολογίας, αθλητικής διατροφής και σωστής εκγύμνασης. Περισσότερες πληροφορίες για το Limassol 3x3 Educational Training Camp, θα ανακοινωθούν σύντομα στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. *Ο νικητής του Limassol 3on3 καθώς και η καλύτερη κυπριακή ομάδα στην τελική κατάταξη, θα προκριθούν στον τελικό του Limassol 3x3 Challenger, ενώ ο επιλαχών θα αγωνιστεί στον γύρο των προκριματικών (Σάββατο 23, 09:00). *Στην περίπτωση που μία κυπριακή ομάδα φτάσει στον τελικό του Limassol 3on3, θα πάρει αυτόματα εισιτήριο για το Limassol 3x3 Challenger και η 2η καλύτερη κυπριακή ομάδα θα αγωνιστεί στον γύρο των προκριματικών (Σάββατο 23, 09:00) . Το Limassol 3on3 είναι το μεγαλύτερο τουρνουά στην Κύπρο από το 2015, καθιερώνοντας το ως ετήσια παράδοση της πόλης, καθώς και ένα από τα κορυφαία τουρνουά 3on3 της Μεσογείου. Aποστολή του Limassol 3on3 είναι να επαναφέρει το μπάσκετ στους δρόμους αποδεικνύοντας ότι μέσω του αθλητισμού και των αθλητικών αξιών οι κοινότητές μας μπορούν να γίνουν ένα καλύτερο μέρος για τις μελλοντικές γενιές. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι δεξιοτήτων, αλλά και ένα παιχνίδι ομαδικής προσπάθειας.
Όραμά του Limassol 3on3 είναι να προωθήσει το μπάσκετ 3x3 σε όλο το νησί και να γίνει ένα από τα κορυφαία τουρνουά στην Ευρώπη. Παραμένοντας προσηλωμένοι στη δέσμευσή μας, καταλήγουν οι διοργανωτές, για ακόμα μια χρονιά, όλα τα έσοδα από τις εγγραφές του εταιρικού πρωταθλήματος θα προσφερθούν στα Σωματεία καλαθόσφαιρας με αμαξίδια, της Κύπρου (Απόλλων Λεμεσού, Ήφαιστος, Nicosia Rollers και ΑΠΟΠ) και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού.

Δες κι αυτά

Κόσμος