Θερμοκρασίες Ιουνίου και αισθητή αύξηση της σκόνης

Θερμοκρασίες Ιουνίου και αισθητή αύξηση της σκόνης

Θερμοκρασίες Ιουνίου και αισθητή αύξηση της σκόνης
Αν είσαι anti-summer, ετοιμάσου να δυσανασχετήσεις. Κλειδώσου σπίτι και έγνοια σου

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του φίλου KitasWeather που πάντοτε μας τα λέει ωραία, τόσο πολύ πιο ωραία από τη Μετεωρολογική:

Σφήνα έξαρσης με επέκταση προς τις νήσους Φερόες εμποδίζει τη «φυσιολογική» ροή του πολικού αεροχειμμάρου από δυτικά προς ανατολικά κι έτσι ευνοείται η κατάβαση πολικού ψύχους από τη βορειοδυτική Ρωσία προς δυτική-νοτιοδυτική Ευρώπη, με επέκταση προς τη βορειοδυτική Αφρική. Η κατάβαση του ψύχους σε συνδυασμό με βαρομετρικά χαμηλά στη νοτιοδυτική Ευρώπη και δυτικό μισό της Μεσογείου έχει ως αποτέλεσμα την εκτόπιση θερμών αέριων μαζών από βόρειο Αφρική και σκόνη προς την περιοχή μας.

Σήμερα Τρίτη, η τροφοδοσία της σκόνης από τη βόρειο Αφρική συνεχίζει, με τα ποσοστά της στην επιφάνεια να συνεχίζουν να φτάνουν τα μέτρια έως υψηλά. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση, αλλά παραμένει σε αρκετά πιο ψηλά επίπεδα από τα κανονικά για την εποχή.

To Mακένζι ίσως να είναι μια κάποια λύση

Νέο κύμα πιο θερμών αέριων μαζών και πιο πυκνής σκόνης αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας την Πέμπτη - Παρασκευή. Η θερμοκρασία φαίνεται να κυμαίνεται τοπικά έως και 15 βαθμούς πιο πάνω από την κανονική για την εποχή, με θερμοκρασίες που θα θυμίζουν μήνα Μάη. Το βράδυ της Πέμπτης η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα Ιουνίου. Τα επίπεδα σκόνης αναμένεται να είναι πολύ πυκνά, σε σημείο που η ορατότητα θα είναι κατά διαστήματα μειωμένη. Τα επίπεδα σκόνης αναμένεται να είναι τα πιο ψηλά των τελευταίων 2,5 χρόνων, μετά τον Σεπτέμβρη του 2015.

Πτώση θερμοκρασίας και υποχώρηση της σκόνης αναμένεται το Σάββατο. Η πιθανότητα για βροχές/καταιγίδες έχει μειωθεί από το 40% που σας είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο δελτίο. Νέο κύμα σκόνης και θερμών αέριων μαζών ίσως έχουμε ξανά τη Δευτέρα.

Loader