Ο καλλιτέχνης CRS έκανε εικαστική παρέμβαση στο άγαλμα του Σολωμού στη Λευκωσία

Ο καλλιτέχνης CRS έκανε εικαστική παρέμβαση στο άγαλμα του Σολωμού στη Λευκωσία

Ο καλλιτέχνης CRS έκανε εικαστική παρέμβαση στο άγαλμα του Σολωμού στη Λευκωσία
Μας έστειλε συνοδευτικό κείμενο εξηγώντας μας γιατί

Ξημερώματα της Τρίτης, 17 Απριλίου και συγκεκριμένα στις 4 το πρωί, ο καλλιτέχνης Χρήστος Κακουλλής, γνωστότερος ως CRS προχώρησε σε εικαστική παρέμβαση στο άγαλμα του Διονύσιου Σολωμού στη Λευκωσία.

Σε συνοδευτικό κείμενο που μας απέστειλε εξηγεί πως αυτό έγινε «την ίδια ώρα που το Σαββάτο 14 Απριλίου 2018 πολεμικά αεροπλάνα εφεύγαν απο την Κύπρο για να μοιράσουν τον θάνατο στην Συρία αναίτια».

Γράφει ο καλλιτέχνης:

«Μέσα από το μνημειώδες έργο του Διονύσιου Σολωμού «Η Γυναίκα της Ζάκυθος», αποκαλύπτονται δύο όψεις: Η προσφυγιά και η φτώχεια υποστηρίζονται από τους φτωχούς που μοιράζονται τα ξεροκόμματα του ψωμιού με τους δυστυχισμένους και από την άλλη οι προνομιούχοι πλούσιοι προσκυνητές του οποιουδήποτε καθεστώτος προσπαθούν να βυθίσουν περισσότερο τους απελπισμένους στο βόθρο της δυστυχίας τους απλά και μόνο για να μην χάσουν οποιαδήποτε προνόμια που απέκτησαν από τους προσκυνημένους για αυτούς αλλά κατακτητές για τους φτωχούς και αδικημένους.

Ο πόλεμος και η βία ουδέποτε επίλυσαν προβλήματα, αντιθέτως, η βία γεννά βία. Η δυστυχία και ο θάνατος που επιφέρει ο πόλεμος σε αθώους ανθρώπους εκτός του ότι είναι καταδικαστέος σαν πράξη με τις απώλειες που προκαλεί, ένας θεός ξέρει πόσα φωτισμένα μυαλά μπορεί να παρασύρει, τα οποία σε καιρό ειρήνης θα μπορούσαν να προσφέρουν στην ανθρωπότητα, καθώς και στον πολιτισμό γενικότερα, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε όλους τους τομείς».

Loader