1 στους 4 απλώς τα "βγάζει πέρα οικονομικά"

1 στους 4 απλώς τα "βγάζει πέρα οικονομικά"

Το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού ίσα που τα φέρνει βόλτα

1 στους 4 απλώς τα "βγάζει πέρα οικονομικά"
Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της HSBC.

Στην έρευνα που είχε ως τίτλο «Αντιμετωπίζοντας το μέλλον», εξετάστηκαν τα επίπεδα «οικονομικής ασφάλειας» σε 13 χώρες, όπως επίσης ο σχεδιασμός και η προετοιμασία για την εξασφάλιση ενός καλύτερου οικονομικού μέλλοντος.

Η Αργεντινή είναι η πρώτη χώρα, με ποσοστό 34%, της οποίας οι κάτοικοι διαχειρίζονται με μεγάλη δυσκολία τα καθημερινά οικονομικά τους και δεν μπορούν να κάνουν όλα όσα θα ήθελαν ενω στην δεύτερη θέση είναι η Γαλλία, μια από τις ισχυρότερες χώρες της Ευρωζώνης, όπου ποσοστό 32% αποκαλύπτει ότι δεν διαθέτει ένα καλό βιοτικό επίπεδο.

Επιπλέον, μέσα από την έρευνα διαφαίνεται πως η ψυχολογία είναι το πρώτο στοιχείο που επηρεάζεται κατά περιόδους οικονομικής κρίσης και ο παράγοντας που θέλει τη μεγαλύτερη προσπάθεια για να επανέλθει. Ένα από τα ευρήματα της έκθεσης της HSBC ήταν ότι υπάρχει μεγάλο χάσμα στο επίπεδο αισιοδοξίας μεταξύ όσων ανήκουν στην κατηγορία «απλώς τα βγάζω πέρα» και όσων διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα οικονομικά τους. Το 22% των ερωτηθέντων που ανήκουν στην πρώτη ομάδα αναμένουν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί τα επόμενα τρία χρόνια, όταν το αντίστοιχο ποσοστό εκείνων που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία διαμορφώνεται μόλις στο 6%.

Εκείνοι που καταφέρνουν να βγάζουν απλώς τα προς το ζην παραδέχονται ότι αδυνατούν να «νοικοκυρέψουν» τον οικογενειακό προϋπολογισμό και να ιεραρχήσουν τις διαφορετικές προτεραιότητες και μόνο το 43% δηλώνει ότι είναι σε θέση να εξισορροπήσει όλες τις υποχρεώσεις του, σε σύγκριση με το 78% εκείνων που ανήκουν στην ομάδα όσων διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα οικονομικά τους.

Ο μεγαλύτερος δε φόβος παραμένει το να μην έχουν χρήματα σε περίπτωση που κάποιο μέλος της οικογένειας χρειαστεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η υγεία και η οικονομική ασφάλεια συνιστούν τη βασική προτεραιότητα για το 43% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα, με περισσότερους από τρεις στους δέκα να παραδέχονται ότι αν παρουσιάσουν μια μακροχρόνια ασθένεια ή αναπηρία, η οικογένειά τους δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει οικονομικά.

Loader