12 Dec 2018

Αρκετοί δημοσιογράφοι μας και ο Πρόεδρος βρίσκονται στο Στρασβούργο

Η ειρωνεία, της ειρωνείας, ω ειρωνεία: ο Αναστασιάδης θα πραγματοποιούσε ομιλία με θέμα το «Μέλλον της Ευρώπης»

Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης που από χθες το βράδι σκόρπισε ξανά τον τρόμο στην Ευρώπη πυροβολώντας εν ψυχρώ αμέριμνους πολίτες που βόλταραν στη ξακουστή χριστουγεννιάτικη αγορά της γαλλικής πόλης.

Μέχρι τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τρεις άνθρωποι είναι νεκροί και δώδεκα άλλοι έχουν τραυματιστεί και η κυβέρνηση της χώρας έχει κηρύξει επίσημα «κατάσταση συναγερμού» για «τρομοκρατική επίθεση».

Αρκετά Μέσα της Γαλλίας μετέδωσαν πως ο δράστης είναι Γάλλος υπήκοος, με καταγωγή από το Μαρόκο και το όνομά του είναι Σερίφ Σεκάτ, ενώ η φωτογραφία του άρχισε να κυκλοφορεί στα social media.

Σήμερα, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνερχόταν στην πόλη με θέμα συζήτησης το «Μέλλον της Ευρώπης», με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ευρωβουλευτές, και αρκετούς Κύπριους δημοσιογράφους να βρίσκονται από χθες εκεί.

Ανάμεσα στους εκεί δημοσιογράφους είναι και δύο δικοί μας συνεργάτες, οι Μαρίνος Νομικός και Δημήτρης Χατζηιωσήφ:

Από καθαρή τύχη δεν βρίσκοταν στο σημείο που έγινε η επίθεση, γράφει ο Μαρίνος Νομικός, παρά τα εξωφρενικά μέτρα ασφαλείας. Η Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων έγινε Πρωτεούσα του Τρόμου, αναφέρει.

Δείτε ακόμη τη ζωντανή ανταπόκριση του Δημήτρη Χατζηιωσήφ, λίγη ώρα μετά τους πυροβολισμούς χθες το βράδι:

Ki άλλα βίντεο που κάνουν σήμερα γύρο του διαδικτύου, και τα οποία τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες που είτε βρίσκονταν στον δρόμο, είτε παρακολουθούσαν ταμπουρωμένοι σε κάποιο κτίριο, καταγράφουν τις στιγμές αγωνίας που έζησαν στη χριστουγεννιάτικη αγορά τουρίστες και ντόπιοι.

Σε αυτές τις ανταλλαγές πυρών, ο ένοπλος τραυματίστηκε από τις σφαίρες των ανδρών στρατιωτικής περιπόλου που είχε αναπτυχθεί στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της επιχείρησης Sentinelle και ήταν επιφορτισμένη με τη φρούρηση της χριστουγεννιάτικης αγοράς, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία. Κατά το γαλλικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας, ένας στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι από τον εξοστρακισμό μιας από τις σφαίρες του ενόπλου.

«Ακούσαμε πολλούς πυροβολισμούς (...) κι είδαμε πολύ κόσμο να τρέχει. Κάποιος έπεσε, αλλά δεν ξέρω αν σκόνταψε ή αν είχε τραυματιστεί», αφηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας.

Μια ακόμη ειρωνεία που αναμένεται ωστόσο να εξακριβωθεί είναι πως ο εν λόγω ύποπτος σχεδιαζόταν να συλληφθεί το πρωί της Τρίτης από άνδρες της χωροφυλακής, στο πλαίσιο έρευνας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα που διενεργείται στο Γαλλικό Πρακτορείο. Άλλοι ύποπτοι για την ίδια υπόθεση τέθηκαν υπό κράτηση.

Για συνεχή ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις εδώ

Δες κι αυτά

Νέα