Τα πράγματα για την ανθρωπότητα είναι φοβητσιάρικα

Τα πράγματα για την ανθρωπότητα είναι φοβητσιάρικα

Ο Στίβεν αγχώθηκε λίγο

Τα πράγματα για την ανθρωπότητα είναι φοβητσιάρικα
Και δεν έχουμε άλλο πλανήτη ακόμα, προειδοποιεί

Το 2016 είναι η χρονιά που η ανθρωπότητα went mad, οι Βρετανοί έβαλαν φιτίλι στην Ευρώπη, οι Αμερικανοί έβγαλαν για πλανητάρχη έναν ψυχάκια, στην Κύπρο τα αγρινά αιμομικτούν, τέτοια πράγματα.

Επόμενο ήταν συνεπώς ο Στίβεν να ανησυχήσει λίγο και να νιώσει την ανάγκη να μας προειδοποιήσει να τη δούμε κάπως αλλιώς, όχι τίποτα άλλo δεν έχουμε ακόμη και κανέναν άλλο πλανήτη να διαφύγουμε σε περίπτωση που ο Κίμ ή/και ο Ντόναλτ πατήσουν το κουμπί.

Σε άρθρο του στη Guardian, ο αστροφυσικός της καρδιάς μας γράφει πως βρισκόμαστε στην πιο επικίνδυνη στιγμή στην εξέλιξη της ανθρωπότητας τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να αγνοούμε την ανισότητα που υπάρχει στον κόσμο, καθώς

Τώρα έχουμε την τεχνολογία για να καταστρέψουμε τον πλανήτη στον οποίο ζούμε, αλλά δεν έχουμε αναπτύξει ακόμη την ικανότητα να δραπετεύσουμε από αυτόν

Ίσως σε μερικές εκατοντάδες χρόνια, τονίζει, θα έχουμε δημιουργήσει ανθρώπινες αποικίες ανάμεσα στα αστέρια, αλλά τώρα έχουμε μόνο έναν πλανήτη, και πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να τον προστατεύσουμε. «Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γκρεμίσουμε, όχι να υψώσουμε, εμπόδια εντός και μεταξύ των εθνών. Αν θέλουμε να έχουμε μία πιθανότητα να το κάνουμε αυτό, οι ηγέτες του κόσμου θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι έχουν αποτύχει και ότι έχουν απογοητεύσει τους πολλούς. Με τους πόρους να συγκεντρώνονται όλο και περισσότερο στα χέρια των λίγων, θα πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε πολύ περισσότερα από ό,τι μοιραζόμαστε σήμερα».

«Με όχι μόνο θέσεις εργασίας, αλλά ολόκληρες βιομηχανίες να εξαφανίζονται, πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να επανεκπαιδευτούν για ένα νέο κόσμο και να τους υποστηρίξουμε οικονομικά ενόσω το πράττουν. Αν οι κοινότητες και οι οικονομίες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα επίπεδα της μετανάστευσης, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να ενθαρρύνουμε την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος που τα εκατομμύρια μεταναστών θα πειστούν να αναζητήσουν το μέλλον τους στην πατρίδα τους».

Ο διάσημος αστροφυσικός το κλείνει τουλάχιστον αισιόδοξα, μπορεί και να σωθούμε, μας λέει, αρκεί να το θελήσουν (χμ) οι ελίτ αλλάξουν από το Χάρβαρντ μέχρι το Χόλυγουντ.

«Μπορούμε να το κάνουμε, είμαι ένας μεγάλος οπτιμιστής για το είδος μου. Αλλά αυτό θα απαιτήσει από τις ελίτ, από το Λονδίνο μέχρι το Χάρβαρντ, από το Cambridge μέχρι το Χόλιγουντ, να μάθουν τα μαθήματα του περασμένου έτους. Να μάθουν, πάνω απ 'όλα, το μέτρο της ταπεινοφροσύνης».

Loader