Τα trends στο φαγητό για το 2019

Τα trends στο φαγητό για το 2019

Τα trends στο φαγητό για το 2019
Και το φαγητό έχει τις μόδες του

Για το 2019, οι extreme τάσεις που είδαμε τα περασμένα χρόνια δείχνουν να καταλαγιάζουν.

Τη νέα χρονιά δεν θα δείτε ούτε χρωματιστά μπρόκολα, ούτε σπάνια φυτά στο πιάτο σας. Αντίθετα, φαίνεται μια σαφής στροφή στην ενσυνείδητη διατροφή και αυτήν που μας ωφελεί πραγματικά. Μάλιστα πολλές αναφορές υπάρχουν από την αραβική κουζίνα, όπως το ζάαταρ που είναι πραγματικά viral στα social media.

Λαχανικό της χρονιάς το... λάχανο

Μετά την καταιγίδα από «κουνουπίδια» που κυριαρχούσαν στις διαδικτυακές συνταγές και άρθρα των food bloggers το 2018, τη νέα χρονιά ένα άλλο λαχανικό θα γίνει σημείο αναφοράς, το λάχανο. Τι πρέπει να περιμένετε; Πάρα πολλά «τυλιχτά» φαγητά με φύλλα λάχανου, που θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο στις avant-garde μαγειρικές του internet.

Τι θα πίνουμε για να κοιμόμαστε;

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι τα συμπληρώματα μελατονίνης διαφημίζονται και κινούνται έντονα μεταξύ των ειδημόνων. Οι άνθρωποι με προβλήματα ύπνου που δεν επιθυμούν να καταφύγουν σε χάπια δοκιμάζουν να πάρουν συμπλήρωμα μελατονίνης, της λεγόμενης «ορμόνης του ύπνου». Αυτή η μόδα με τα συμπληρώματα ήταν ιδανική ευκαιρία για να δημιουργηθεί μια νέα αγορά στο χώρο των τροφίμων: ροφήματα ύπνου. Δηλαδή θα δούμε ροφήματα που θα περιέχουν μελατονίνη και θα κυκλοφορούν σε γεύσεις και αρώματα που θα μας προδιαθέτουν θετικά για να κοιμηθούμε.

Μια τάση από τη Μέση Ανατολή

Η πιο instagramαριστή τάση αυτή τη στιγμή είναι ένα μίγμα μπαχαρικών που μας έρχεται από τη Μέση Ανατολή και ονομάζεται «ζάαταρ». Πρόκειται για ένα εκπληκτικό μίγμα που μεταξύ άλλων περιέχει σουμάκ, σουσάμι, ξινό, ρίγανη, κύμινο και άλλα μπαχαρικά.

Μπορείτε να το πασπαλίσετε πάνω από αραβική ή ελληνική πίτα και να την ψήσετε για να απολαύσετε ένα πραγματικά αραβικό έδεσμα. Στη Συρία, το ζάαταρ τρώγεται ως πρωινό: βουτάτε κομματάκια αραβικής πίτας μέσα σε ελαιόλαδο και μετά στο ζάαταρ και το τρώτε. Οι Άραβες πιστεύουν ότι δίνει ενέργεια και είναι ιδανικό για να «στρώσει» το στομάχι σας.

Το φυτικό γάλα κερδίζει έδαφος

Μόνο στην Αμερική, η αγορά φυτικού γάλακτος γνώρισε αύξηση 61% από το 2012. Το φυτικό γάλα πλέον καταξιώνεται στη συνείδηση του κοινού και αποτελεί επιλογή του. Ήδη στην ελληνική αγορά θα βρείτε πάρα πολλές προτάσεις για φυτικό γάλα. Αμυγδάλου, σόγιας, βρώμης, ρυζιού είναι μόνο μερικές από αυτές.

Ταχίνι, το νέο φυστικοβούτυρο

Το ταχίνι, όπως διαβάζουμε, θα είναι το νέο φυστικοβούτυρο για το 2019. Με άλλα λόγια, πάρα πολλές συνταγές της vegetarian-και όχι μόνο-κουζίνας θα βασίζονται στο ταχίνι και όχι στο φυστικοβούτυρο. Η αλήθεια είναι ότι για εμάς τους Έλληνες, το ταχίνι έχει κεφαλαιώδη θέση στη νηστεία της Σαρακοστής. Ήρθε η ώρα να το αγαπήσουμε και τις υπόλοιπες 325 μέρες του χρόνου!

Μια τάση που θα κάνει καλό στην υγεία μας

Αυτή η τάση-που φαίνεται ότι θα γίνει νόμος- αποτελεί μια απόρροια όλων των ερευνών που έχουν αποδείξει ότι τα αναψυκτικά και τα ζαχαρώδη ροφήματα περιέχουν τόση ποσότητα ζάχαρης που μπορεί να μας σκοτώσει. Η νέα τάση, λοιπόν, έχει να κάνει με το γεγονός ότι πλέον ό,τι πίνουμε που έχει ζάχαρη θα το αναγράφει με τέτοιο τρόπο που να κατανοούμε πλήρως ότι μας κάνει κακό. Ό,τι δηλαδή έγινε με τα πακέτα των τσιγάρων.

Με πληροφορίες από www.znews.gr

Loader