Το Πάρκο Ακαδημίας στη Λευκωσία κινδυνεύει

Το Πάρκο Ακαδημίας στη Λευκωσία κινδυνεύει

Υπογράφουμε ακόμα ένα Avaaz μπας και ακούσει κανείς

Το Πάρκο Ακαδημίας στη Λευκωσία κινδυνεύει
Δημιουργός του ψηφίσματος η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πάρκου Ακαδημίας.

Με στόχο να φτάσει τις 1,000 υπογραφές και μετρώντας ήδη 875, το εν λόγω ψήφισμα στο Avaaz αφορά όχι μόνο τους κατοίκους Αγλατζιάς αλλά και όλους όσοι αγαπούν το πράσινο.

Όπως αναφέρουν και οι δημιουργοί της σελίδας, και απευθυνόμενοι στον Δήμαρχο Αγλαντζιάς, Διευθύντρια Τμήμα Πολεοδομίας, Διευθυντή Τμήμα Δασών, η σημαντικότητα του εγχειρήματος είναι μεγάλη.

"Ως ενεργοί και συνειδητοποιημένοι περιβαλλοντικά πολίτες με λύπη μας παρατηρούμε ότι αρμόδιοι φορείς σχεδιάζουν την αποψίλωση του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακαδημίας (ΕΔΠΑ) και τη διέλευση δρόμου εντός του Πάρκου με κατάληξη τη λεωφόρο Λάρνακος. Πιο συγκεκριμένα, περιβαλλοντική γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος προκρίνει τη κοπή δεκάδων υγιών δέντρων που βρίσκονται εντός του ΕΔΠΑ στα πλαίσια διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Αγλαντζιάς και μετατροπής της σε δρόμο τεσσάρων λωρίδων. Περαιτέρω, παρατηρήσαμε ότι ήδη μαρκαρίστηκαν δέντρα ηλικίας 50 και πλέον χρονών εντός του ΕΔΠΑ στην πλευρά του Πάρκου που εφάπτεται της λεωφόρου Αγλαντζιάς.

Η διέλευση δρόμου εντός του ΕΔΠΑ ακυρώνει τη σημασία ύπαρξης του Πάρκου, ενώ η δημιουργία επιπλέον λωρίδων κυκλοφορίας, σε μία περιοχή χωρίς κυκλοφοριακό πρόβλημα, αυξάνει το τσιμέντο, το καυσαέριο και τον θόρυβο, υπονομεύοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής των κατοίκων και χρηστών του Πάρκου. Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δε θα δεχτούμε την αποψίλωση του ΕΔΠΑ, που αποτελεί μοναδικό δασικό πνεύμονα για τη Λευκωσία αλλά και αγαπημένο χώρο περιπάτου και αναψυχής για χιλιάδες συμπολίτες μας.

Δηλώνουμε την εναντίωση μας στην μετατροπή του πάρκου σε ένα ακόμη αυτοκινητόδρομο.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν τις όποιες αποφάσεις έχουν πάρει και να απέχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες οδηγούν ουσιαστικά στην καταστροφή του συγκεκριμένου Πάρκου. Τους καλούμε επιπλέον να απέχουν από τακτικές σχεδιασμού δρόμων χωρίς τη συμμετοχή του κοινού, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και με αποκλειστικό στόχο την εξυπηρέτηση της χρήσης αυτοκινήτου αντί της προώθησης της αειφορίας".

Αν θες να ψηφίσεις, κάν' το εδώ.

Loader