Το Politiκωλ είναι η πιο real εκπομπή που έχεις δει για κυπριακές εκλογές

Το Politiκωλ είναι η πιο real εκπομπή που έχεις δει για κυπριακές εκλογές

Μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο επεισόδιο!

Το Politiκωλ είναι η πιο real εκπομπή που έχεις δει για κυπριακές εκλογές
Δηλώνουμε περήφανοι που είναι παραγωγή της Βlack Lemon για εμάς! Σε millennial γλώσσα. Επιτέλους

Λέγεται συχνά πως οι νέοι της Κύπρου δεν έχουν άποψη για το πολιτικό σκηνικό ή ακόμη κι αν έχουν, είναι οι αποστειρωμένες και αναμασημένες απ’ το πολιτικό κατεστημένο θέσεις που κυριαρχούν στις λεγόμενες κομματικές νεολαίες. «Νεολαίες» για τις οποίες, όπως επίσης λέγεται συχνά και σωστά, το τελευταίο πράγμα που μπορεί να τις χαρακτηρίσει είναι το «νεανικό», αφού δίχως αμφισβήτηση σπάνια λένε κάτι καινούριο ή διαφορετικό απ’ τους ηλικιακά μεγαλύτερους τους που ανήκουν στην ίδια παράταξη.

Όσο κι αν έχουν βάσιμα ψήγματα πραγματικότητας, οι παραπάνω υποθέσεις είναι πολύ 2003 και δεν αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών νέων, μια μεγάλη μερίδα των οποίων όχι μόνο έχει άποψη αλλά είναι σε θέση να την αναπτύξει πολύ πιο τεκμηριωμένα απ’ ότι στερεοτυπικά θα περίμενε κανείς από έναν φαινομενικά απολιτίκ νέο.

Μια πολύ πρόσφατη και χειροπιαστή απόδειξη είναι το Politiκωλ, η νέα σατιρική και πολιτική εκπομπή που παρουσιάζει η Black Lemon σε συνεργασία με τη Digital Tree, που είναι ο διαδικτυακός όμιλος στον οποίο ανήκουμε ως AVANT GARDE.

Ίσως να έχεις ήδη δει το πρώτο επεισόδιο, το οποίο δημοσιεύθηκε μέσω της αδελφικής μας Offsite. Αν δεν το είδες, δες το!

Και μόλις έχει κυκλοφορήσει και το δεύτερο!

Με έμμεσες παραπομπές στο στυλάκι και στο καυστικό και χιουμοριστικό ύφος του John Oliver και του Last Week Tonight, το Politiκωλ απέκτησε αμέσως virality μόλις δημοσιεύθηκε, αφού το σενάριο και η σκηνοθεσία έχει φτιαχτεί με τρόπο που μπορεί πραγματικά να σου προσελκύσει το ενδιαφέρον.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι μια απ’ τα ίδια.

«Ευελπιστώ ότι αυτή η εκπομπή θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των απολιτίκ κύπριων millennials για το παρακμιακό πολιτικό σκηνικό. Σε αυτό αποσκοπεί το σενάριο», λέει στην AVANT GARDE η σεναριογράφος και παρουσιάστρια Στέφανη Λάμπρου.

«Η γενιά μας έχει κάθε δικαίωμα να χλευάζει και να απαξιοί το πολιτικό σκηνικό. Παράλληλα όμως έχει την υποχρέωση να είναι παρούσα, να εκφράζεται και να ψηφίζει, αν θέλει ποτέ να αλλάξει κάτι», συμπληρώνει ο ηθοποιός συμπαρουσιαστής Αντρέας Φυλακτού.

«Η Black Lemonia είχε υποσχεθεί ωραία πράγματα με τη νέα σεζόν. Βουαλά!» μας λέει από την πλευρά της η συνιδρύτρια (COO) της Black Lemon Άντρεα Σολομωνίδη!

Loader