Το πρώτο κέντρο φιλοξενίας για οικογένειες παιδιών που νοσηλεύονται

Το πρώτο κέντρο φιλοξενίας για οικογένειες παιδιών που νοσηλεύονται

Το πρώτο κέντρο φιλοξενίας για οικογένειες παιδιών που νοσηλεύονται
Όμορφη πρωτοβουλία του RMHC Cyprus®

Κοντά στις 80,000 θεάσεις έχει προσελκύσει σε λίγες μόνο μέρες το βίντεο του RMHC Cyprus® σχετικά με τη δημιουργία του πρώτου Ronald McDonald House στο νησί μας, το οποίο θα φιλοξενεί οικογένειες παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο καθώς και σε άλλα νοσοκομεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη Λευκωσία.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του εδώ παραρτήματος του ομώνυμου διεθνούς φιλανθρωπικού ιδρύματος, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της πολυεθνικής εταιρείας. To RMHC (Ronald McDonald House Charities) είναι ένα αυτόνομο, φιλανθρωπικό ίδρυμα που στόχο έχει, να προσφέρει στον τομέα της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των παιδιών. Δραστηριοποιείται σε 62 χώρες και κεντρική του φιλοσοφία είναι να κάνει το παν για να κρατήσει ενωμένες τις οικογένειες παιδιών με σοβαρές ασθένειες, ειδικά κατά τις περιόδους θεραπείας τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Τα έσοδα του RMHC Κύπρου προέρχονται από το κοινό, μέσω των συνεισφορών του στα κουτιά του RMHC που βρίσκονται σε όλα τα εστιατόρια της McDonald's, από άμεσες χορηγίες από ιδιώτες και εταιρείες και οργανισμούς (ο κύριος χορηγός είναι η McDonald's Cyprus) καθώς και από διάφορες δραστηριότητες που οργανώνονται κατά διαστήματα (π.χ. Παιδικό Φεστιβάλ, Γκαλά Δείπνο RMHC, κ.α.).

Το πρώτο μεγάλο έργο του RMHC Κύπρου υπήρξε η δημιουργία της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα τον Οκτώβριο του 2014.Το Σεπτέμβριο του 2018 υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ RMHC Kύπρου και Υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία του πρώτου Ronald McDonald House, το οποίο θα φιλοξενεί οικογένειες παιδιών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και σε άλλα νοσοκομεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη Λευκωσία.

Οι ξενώνες φιλοξενίας ανεγείρονται ήδη στο χώρο του πρώην Κέντρου Αποκατάστασης Παραπληγικών στη Λευκωσία

Οι ξενώνες φιλοξενίας, Ronald McDonald House, ανεγείρονται ήδη στο χώρο του πρώην Κέντρου Αποκατάστασης Παραπληγικών στη Λευκωσία. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18-24 μήνες και θα λειτουργεί βάσει διεθνών προτύπων, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Τα McDonald’s™ Κύπρου ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τον Ιούνιο του 1997 με τη δημιουργία του πρώτου εστιατορίου της αλυσίδας στη Λάρνακα. Σήμερα υπάρχουν 18 καταστήματα σε ολόκληρη την Κύπρο.

Η υποστήριξη του Ronald McDonald House Charities Cyprus® (RMHC Κύπρου), το οποίο δραστηριοποιείται στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση εκ μέρους της εταιρείας στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Loader