Τα «300,000 Δέντρα στη Λευκωσία» είναι η πιο ρισπέκτ είδηση της εβδομάδας

Τα «300,000 Δέντρα στη Λευκωσία» είναι η πιο ρισπέκτ είδηση της εβδομάδας

Τα «300,000 Δέντρα στη Λευκωσία» είναι η πιο ρισπέκτ είδηση της εβδομάδας
Πρωτοβουλία πολιτών που στοχεύει στο να κινητοποιήσει και να ασκήσει πίεση σε τοπικές αρχές

Γράφει η ομάδα στη σελίδα της:

Η “300,000 Trees in Nicosia” (300,000 Δέντρα στη Λευκωσία) είναι μια πρωτοβουλία πολιτών που στοχεύει στο να κινητοποιήσει και να ασκήσει πίεση σε τοπικές αρχές, το Τμήμα Δασών, Πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί ένα μαζικό πρόγραμμα δεντροφύτευσης το φθινόπωρο του 2019.

Η Κύπρος, και ιδιαίτερα οι πεδιάδες γύρω από τη Λευκωσία, βιώνουν ήδη τον αντίκτυπο της υπερθέρμανσης του πλανήτη με τη μορφή εκτεταμένων περιόδων καύσωνα. Επιστημονικές προβλέψεις συνθέτουν μια πολύ δυσάρεστη εικόνα για το μέλλον, με άνοδο θερμοκρασιών και ερημοποίηση να διαμορφώνουν το τοπίο της Κύπρου μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Η επιστημονική κοινότητα συναινεί στο ότι η αναδάσωση μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, της διάβρωσης του εδάφους και της ερημοποίησης, καθώς και στο να μειώσει δραστικά τις θερμοκρασίες στο αστικό περιβάλλον. Δεν επιθυμούμε να παρακολουθούμε αδρανείς καθώς το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής καταστρέφει το φυσικό μας περιβάλλον και κάνει αβάσταχτη τη ζωή στο νησί.

Ελπίζουμε ότι άλλες πόλεις και κοινότητες θα ακολουθήσουν με παρόμοιες πρωτοβουλίες.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φυτέψτε ένα τρισεκατομμύριο δέντρα για να «φρενάρει» η κλιματική αλλαγή, λένε επιστήμονες


Loader