Αυτό το weekend απολαμβάνουμε τις Τρωάδες του Ευρυπίδη

Αυτό το weekend απολαμβάνουμε τις Τρωάδες του Ευρυπίδη

Αυτό το weekend απολαμβάνουμε τις Τρωάδες του Ευρυπίδη
Στο Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

Tο Εθνικό Θέατρο Νόβα Γκόριτσα της Σλοβενίας παρουσιάζει την πρώτη σλοβενική παραγωγή της ευριπίδειας τραγωδίας Τρωάδες, την εναρκτήρια παραγωγή της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ.

Η οικουμενικώς επίκαιρη αντιπολεμική τραγωδία, με την εξαίρετη σκηνοθεσία του Jaša Koceli και τη Marjuta Slamič στο ρόλο της Εκάβης, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον σλοβενικό τύπο και κοινό χαρίζοντας στην Marjuta Slamič το βραβείο Tantadruj, ως διάκριση για την ερμηνευτική της δεινότητα (θεατρική περίοδος 2017/2018).

Ο Τρωικός πόλεμος έλαβε τέλος, οι ήρωες της Τροίας έπεσαν, η βασιλική γενιά ξεκληρίστηκε, η άλλοτε δοξασμένη πόλη λεηλατήθηκε. Σε ένα τοπίο ολέθρου, κάτω από τα ερειπωμένα τείχη, η Εκάβη -η μάνα, η γυναίκα, η βασίλισσα- θρηνεί με τις άμαχες Τρωαδίτισσες γυναίκες, αιχμάλωτες όλες των Αχαιών, για τα δεινά τους και τη μοίρα τους να οδηγηθούν ως σκλάβες στα σπίτια των νικητών.

Στις Τρωάδες, ο Ευριπίδης διατυπώνει ένα αμείλικτο «κατηγορώ» για τις φρικαλεότητες του πολέμου, καταδικάζοντας την αγριότητα του ανθρώπου και υμνεί τη δύναμή του να υπομένει.

Παρασκευή 28 Ιουνίου Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Κυριακή 30 Ιουνίου Αμφιθέατρο «το σκαλί», Αγλαντζιά

Έναρξη παραστάσεων: 21:00

Προσέλευση στο θέατρο πριν από τις 20:40

Κάνε κράτηση και πάρε τα εισιτήριά σου από εδώ

Loader