Τι είναι αυτό το τρισχαριτωμένο τετράποδο, μαύρα μεσάνυχτα στη Λευκωσία;

Τι είναι αυτό το τρισχαριτωμένο τετράποδο, μαύρα μεσάνυχτα στη Λευκωσία;

Τι είναι αυτό το τρισχαριτωμένο τετράποδο, μαύρα μεσάνυχτα στη Λευκωσία;
Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια (άσχετο)

Δεν ήμουν μεθυσμένη και σίγουρα δεν ήμουν στρακώτο. Μια στάλα τίπσι όμως ίσως και να ήμουνα. Νομίζω πως ειδα μια αλεπού στον δρόμο!

Αυτό μας έγραψε θεάρα αναγνώστρια που μας έστειλε το βίντεο που πρόλαβε κι έβγαλε με το κινητό, καθώς επέστρεφε χθες το βράδι στο σπίτι από μπαρ στους Αγίους Ομολογητές.

Το χαριτωμένο τετράποδο έσκασε μύτη μαύρα μεσάνυχτα, στην περιοχή του Προεδρικού, πολύ κοντά στον Πεδιαίο ποταμό (εκεί που στρίβεις για Ερυθρό Σταυρό με κατεύθυνηση την Προδρόμου).

Λατρέψαμε.

Η κυπριακή αλεπού ανήκει στο είδος κόκκινη αλεπού (Vulpes vulpes) και είναι ένα από τα 47 υποείδη που συναντάμε στον πλανήτη μας. Αποτελεί το μεγαλύτερο αρπακτικό ζώο που έχουμε στον τόπο μας και φημίζεται για την πονηριά και την εξυπνάδα της, εξου και η περίφημη φράση. Σε περιπτώσεις εξημέρωσης από μικρή ηλικία η συμπεριφορά της δεν διαφέρει καθόλουαπό έναν φιλικό σκύλο. Δεν είναι επιθετικό ζώο και ποτέ δεν επιτίθεται στον άνθρωπο.

Είναι νυχτόβιο ζώο και κυνηγά τη νύχτα υπό την κάλυψη του σκότους, αν και πολλές φορές τη συναντάμε να κυκλοφορεί και μέρα. Την ημέρα κρύβεται σε βαθιά λαγούμια που κατασκευάζει στο έδαφος και τα οποία πάντα έχουν δύο εισόδους για σκοπούς διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου. Κρύβεται επίσης σε σπηλιές, φυσικές τρύπες και κοιλώματα, καθώς και σε εγκαταλελειμμένα υποστατικά ακόμα και σε υπονόμους.

Αφορμής δοθείσης, θυμόμαστε κι ένα άλλο βίντεο με αλεπουδάκι στην Κύπρο που είχε γίνει viral, δύο περίπου χρόνια πριν:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=151&v=lPWRfSS1ONY

Loader