Αυτός είναι ο επίδοξος ληστής, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ

Αυτός είναι ο επίδοξος ληστής, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ

Αυτός είναι ο επίδοξος ληστής, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ
Λιντσαρίστηκε από αγριεμένο πλήθος νοικοκυραίων στην Αθήνα. Φρίκη. Πενταπλής ανάγνωσης

Η φωτογραφία είναι από συνέντευξη του Ζακ στην Popaganda

Ένας νέος, όμορφος άνθρωπος με πλούσια ακτιβιστική δράση γύρω από τον HIV, ως out of the closet οροθετικός. Mία χαρισματική, αγαπημένη προσωπικότητα στην drag σκηνή της Αθήνας. Ένας άνθρωπος που ανισα παλεύει με δαίμονες τοξικούς.

Θολώνει, μπαίνει σ' ένα κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, προσπαθεί να κλέψει, τραυματίζεται, δέχεται άγρια σωματική επίθεση από νοικοκυραίους της διπλανής πόρτας. Πεθαίνει.

Το προχθεσινό συμβάν στην Αθήνα είναι τραγικότατο. Οι διαστάσες του, πάρα πολλές και πιο επίκαιρες από ποτέ.

Ρεπορτάζ για τον "επίδοξο ληστή" πριν τη σύλληψη του κοσμηματοπώλη:

Ο τρόπος που λειτουργεί το ελληνικό κράτος οδήγησε τον Ζακ Κωστόπουλο στον θάνατο και τους υπόλοιπους στο έγκλημα, γράφει σε μία πολύ εύστοχη ανάρτηση της η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

«Δεν ξέρω πόσοι από σας γνωρίζετε ότι οροθετικοί έχουν εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια σοβαρότατο πρόβλημα με τις εξετάσεις που πρέπει να κάνουν προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο να είναι τοξική η θεραπεία τους. Μιλάμε για κρισιμότατες εξετάσεις, οι οποίες δε μπορούν να γίνουν επειδή το κράτος δεν προμηθεύει τα νοσοκομεία με τα κατάλληλα αντιδραστήρια.

Δεν ξέρω πόσοι γνωρίζετε πόσες δυσκολίες έχουν οι τοξικοεξαρτημένοι που θέλουν να παλέψουν για τη ζωή τους, τι πρόσβαση έχουν στις αντίστοιχες υπηρεσίες, τι περνάνε οι ίδιοι και οι συγγενείς τους, τι επιλογές έχουν.

Ας είναι τουλάχιστον αυτό το τραγικό γεγονός μια ευκαιρία να μάθουμε 1-2 πράγματα για τη ζωή των συμπολιτών μας. Διαβάστε τη συνέντευξη.Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν ήταν "κλεφτρόνι" και οι άνθρωποι που τον σκότωσαν δεν ήταν ως προχτές, δολοφόνοι.Όμως, πλέον εκείνος είναι νεκρός και οι άλλοι θα περάσουν τη ζωή τους στη φυλακή, επειδή άπαντες αφέθηκαν στην τύχη τους. Αυτά συμβαίνουν όταν δε λειτουργεί το κράτος: η κοινωνία γίνεται ζούγκλα.

Φρίκη».

Καυστικότατη και εύστοχη, όπως πάντοτε και η αγαπημένη Πάολα.

Διάβασε τη συνέντευξη του Ζακ στην Popaganda εδώ

Loader