Βρετανοί δεν ζουν τελικά το όνειρο στην Κύπρο

Βρετανοί δεν ζουν τελικά το όνειρο στην Κύπρο

Βρετανοί δεν ζουν τελικά το όνειρο στην Κύπρο
Κατηγορούν τις κυπριακές αρχές για κατασκευαστικούς ερασιτεχνισμούς also known as μιλοσφοτζίσματα

Ο Simon και η Jenny Phillips μετακόμισαν στην πολυτελή τους βίλα στην Κύπρο, προσδοκώντας να ζήσουν ευτυχισμένα τους χρόνια κάτω από τον ζεστό μεσογειακό ήλιο. Το όνειρο όμως κατέρρευσε σύντομα, όταν το έδαφος άνοιξε κάτω από τα πόδια τους. Literally.

Αφού ξεπούλησε τα πάντα στην Βρετανία το 2018, η οικογένεια ήρθε στην Κύπρο και αγόρασε πολυτελή βίλα, με τις πρώτες ρωγμές να κάνουν την εμφάνιση τους δύο χρόνια μετά. Σε δημοσίευμα της Dailymail σημειώνεται ότι το ζεύγος και οι δύο τους κόρες έχουν παγιδευτεί σε ένα σπίτι αξίας £200,000 «μεταξύ εργοταξίου και εμπόλεμης ζώνης», που συνεχίζει να καταρρέει.

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας ότι τώρα μέρη της πολυτελούς κατοικίας στην Αρμού της Πάφου έχουν υποχωρήσει έξι πόδια κάτω από τη γη, ενώ η οικογένεια είναι η μόνη που έμεινε στις κτιριακές εγκαταστάσεις, αφού ήδη πέντε άλλες οικογένειες Βρετανών έχουν εγκαταλείψει τα κατεστραμμένα τους σπίτια.

Η οικογένεια κατηγορεί την Κυπριακή Δημοκρατία ότι επιτρέπει σε κατασκευαστικές εταιρείες να χρησιμοποιεί υλικά, που ανεξάρτητοι μηχανολόγοι έχουν διαπιστώσει ότι είναι προβληματικά.

Κάνουν αναφορά σε έκθεση, η οποία -μεταξύ άλλων- υπογραμμίζει ότι «ήταν εις γνώση της Κυβέρνησης ότι υπήρχε γεωλογικό πρόβλημα στην περιοχή, αλλά επέτρεψε στις κατασκευαστικές εταιρείες να κτίσουν, χωρίς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να τη σταθεροποιήσουν και να την ασφαλίσουν».

Επειδή η κατασκευαστική εταιρεία έχει κλείσει, η οικογένεια μηνύει την Κυπριακή Δημοκρατία για αποζημίωση της αξίας της οικίας τους, της οποίας το κόστος για να επισκευαστεί στοιχίζει £210,000, αφού, όπως αναφέρουν, «είναι εντελώς άχρηστη πλέον».

Μάλιστα, η οικογένεια αναφέρει ότι «κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα αγόραζε αυτή την οικία ή οποιαδήποτε άλλη στην περιοχή, το μέρος είναι πολύ επικίνδυνο. Δεν μπορούμε να μπούμε από την είσοδο της οικίας, γιατί υπάρχει ένας βαθύς κρατήρας».

Ο 50χρονος ιδιοκτήτης δήλωσε στην DailyMail ότι είναι γεμάτος ενοχές για την απόφαση που πήρε να μετακομίσει με την οικογένειά του στην Κύπρο. «Το όνειρό μας έχει χαθεί. Μας έχουν πάρει τη ζωή που θέλαμε για τα παιδιά μας»..

Loader