Στο Fork Food Market, Τα κρέατα, είναι, Άλλωσπως

Στο Fork Food Market, Τα κρέατα, είναι, Άλλωσπως

Το πιο ζουμερό κιόσκι στο Fork Food Market, δεν ενδείκνυται για χορτοφάγους

Στο Fork Food Market, Τα κρέατα, είναι, Άλλωσπως

Ο Αντρέας, η Ουρανία, η Μαρία, η Νιόβη και ο Χρήστος Θωμά, είναι η ομάδα του "Τα κρέατα Άλλωσπως".

(embed:https://www.instagram.com/p/ByQkgmgHFdu/)

Την Παρασκευή, στο Fork Food Market, η οικογένεια ετοιμάζει το αντικρυστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Fork Market Festival

Όσοι έχουν επισκευτεί τη λεβεντογέννα Κρήτη, γνωρίζουν πως το αντικρυστό είναι το παραδοσιακό φαγητό σήμα κατατεθέν του νησιού.

Ονομάζεται έτσι γιατί το κρέας ψήνεται αντίκρυ (απέναντι) από τη φωτιά. Προέρχεται από τους βοσκούς που είχαν μόνο αλάτι και ξύλα για να ψήσουν το κρέας. Η μέθοδος ψησίματος αντικρυστό είναι ένας υγιεινός τρόπος ψησίματος γιατί το κρέας ψήνεται με τον καπνό των ξύλων (συνήθως από φρουτόδεντρα) αντί με το καπνό του λίπους.

Το αντικρυστό "είναι ο πιο νόστιμος τρόπος ψησίματος γιατί με τη μέθοδο αυτή τα ΚΡΕΑΤΑ ψήνονται ΆΛΛΩΣΠΩΣ. Το δικό μας αντικρυστό θα είναι με κρέας χοιρινό και θα συνοδεύεται με ελληνική πίττα και χόρτα φρέσκα ή/και ξιδάτα", μας είπε η ομάδα, κι έχει απόλυτο δίκιο.

Loader