Ο Σεπτέμβρης είναι ο beer o᾽clock μήνας του χρόνου

Ο Σεπτέμβρης είναι ο beer o᾽clock μήνας του χρόνου

Το Septemberfest Nicosia Beer Fun Festival είναι προ των πυλών. Είσαι έτοιμος;

Ο Σεπτέμβρης είναι ο beer  o᾽clock μήνας του χρόνου

Το Octoberfest στο Μόναχο ξεκινάει τον Σεπτέμβρη και διαρκεί μέχρι και τον Οκτώβριο.

Στην Λευκωσία το Septemberfest Nicosia Beer Fun Festival αρχίζει την τελευταία ημέρα του Αυγούστου και διαρκεί μία εβδομάδα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε μεγάλη ποικιλία από γνωστές αλλά και πιο ιδιαίτερες μπίρες, να ακούσουμε εξαιρετική μουσική για κάθε ύφος και διάθεση, αλλά επιπλέον να ανανεώσουμε τις γνώσεις μας για αυτήν.

Από τη Γερμανία, μέχρι και την Κύπρο λοιπόν, ο Σεπτέμβριος, ανακηρύσσεται πανηγυρικά ο μήνας μπίρας, και με αυτή την ευκαιρία, ανανεώνουμε τις γνώσεις μας αναφορικά με το δημοφιλές από αρχαιοτάτων -κυριολεκτικά- χρόνων ποτό και προετοιμαζόμαστε για την πιο σημαντική γιορτή μπίρας στο νησί.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: To 9o Septemberfest Nicosia Beer Fun Festival, αρχίζει!

Η μπίρα πήρε το όνομά της από το λατινικό 'Bibere', που σημαίνει 'πίνω'. Ωστόσο, η πρώτη λεπτομερής αναφορά στην μπύρα έγινε από τους Σουμέριους το 4.000 π. Χ. έχοντας αυτή την πληροφορία υπόψη, μην επιτρέψετε ποτέ σε κανέναν να σας πει πως σε κάθε ποτήρι μπύρας δεν τιμάτε τους προγόνους σας!

Στην αρχαία Ελλάδα, ο Ιπποκράτης υπογράμμισε την ευεργετική επίδραση της μπίρας στην υγεία, ενώ στο Μεσαίωνα, ήταν πιο ασφαλές να πιεις μπίρα καθώς το νερό ήταν ο πιο σίγουρος τρόπος για να προσβληθεί κανείς από χολέρα και πανώλη.

Στην Αίγυπτο των Φαραώ, ο ζύθος λειτουργούσε ως εθνικό νόμισμα. Ενώ σε αρχαία αιγυπτιακά κείμενα αναφέρεται πως η μπίρα έχει πάνω από 100 ιατρικές χρήσεις.

Η μπίρα δεν θεωρείτο αλκοολούχο ποτό στη Ρωσία μέχρι το 2013.

Το 2010, η παλαιότερη μπύρα στον κόσμο βρέθηκε σε ναυάγιο 200 ετών στη Βαλτική Θάλασσα.

Αν πιστεύεις πως το "τσακρί" σημαίνει πως πρέπει να είναι πολύ παγωμένη, αγαπημένε αναγνώστη, λανθάνεσαι. Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, η γεύση της αλλοιώνεται και γίνεται ουδέτερη. Η μπίρα πρέπει να είναι δροσερή, οπότε απλά αρκεί να δροσίσεις το ποτήρι σου με νερό για να είναι στην ίδια θερμοκρασία με την μπίρα σου.

Το 2011, ξεκίνησε στην Λευκωσία το πρώτο beer festival της Κύπρου. Το Septemberfest Nicosia Beer Fun Festival, επένδυσε με συνέπεια στην αγάπη για τη μπύρα, στα διαφορετικά είδη μουσικής, στο ποιοτικό φαγητό, την αψεγάδιαστη οργάνωση και στη φεστιβαλική ατμόσφαιρα.

Το φως του ηλίου χαλάει την μπίρα. Για αυτό το λόγο, τα μπουκάλια μπίρας δεν είναι ποτέ εντελώς διάφανα, αλλά έχουν πράσινο ή καφέ χρώμα.

Η lager είναι ξανθιά μπίρα χαμηλής ζύμωσης, με γεμάτη γεύση και άρωμα ψημένου κριθαριού. Αντιπροσωπεύει το 90% της παγκόσμιας παραγωγής και πήρε το όνομά της από το γερμανικό lagern (αποθηκεύω) γιατί η μπίρα αυτού του τύπου αποθηκεύεται για αρκετές εβδομάδες σε χαμηλές θερμοκρασίες πριν καταναλωθεί.

Οι lager ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα. Λατρεύουν τους μεζέδες, τις σαλάτες, τα ψητά λαχανικά, το κοτόπουλο, τα ζυμαρικά και το ριζότο.

Στο Septemberfest Nicosia Beer Fun Festival, φιλοξενούνται περισσότερα από 100 brands μπύρας! Δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να τα δοκιμάσεις;

Το χρώμα του σώματος της μπίρας καθορίζεται από την ή τις βύνες που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή της. Βασική διαδικασία για την παρασκευή της μπίρας είναι η βυνοποιήση των δημητριακών και μετά η ξήρανσή τους ή καβούρδισμα. Αυτό είναι που δίνει στη μία το ξεχωριστό χρυσαφένιο χρώμα της, ενώ στην άλλη την ξανθιά, καλοκαιρινή απόχρωση.

Η μπίρα, όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν, δεν κάνει κοιλιά, το γνωστό μπιροκοίλι. Φούσκωμα ναι, προκαλείται, λόγω του διοξειδίου του άνθρακα, κοιλιά όμως όχι.

Αν μετά την προπόνηση είσαι αρνητικός στην πρόταση του κολλητού “Πάμε για μία μπιρίτσα”, τότε μάθε ότι μειώνει την κούραση μετά την άσκηση και κάνει καλό στους μυς σου χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει. Επιπλέον ρίχνει την πίεση και μειώνει και το στρες.

Extra bonus info: Αν αγχώνεσαι για τις θερμίδες, τότε θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε πως ένα λίτρο μπίρας περιέχει περίπου 350 θερμίδες. Λιγότερο και από μια πορτοκαλάδα.

Loader