7 επαγγελματικά μυστικά από μια Κύπρια δημοσιογράφο οίνου

7 επαγγελματικά μυστικά από μια Κύπρια δημοσιογράφο οίνου

Η Μαρία Μασούρα δηλώνει Professional ως Drinker

7 επαγγελματικά μυστικά από μια Κύπρια δημοσιογράφο οίνου

Η Μαρία Μασούρα είναι δημοσιογράφος οίνου, αποσταγμάτων, φαγητού και ταξιδιού στο The Wander Notes. Δηλώνει Professional ως Drinker ενώ αυτή την περίοδο εργοδοτείται ως Wine Specialist από την εταιρεία Vassos Eliades Ltd.

Aκολουθούν τα 7 επαγγελματικά 'μυστικά' της:

  1. Διάβασε. Μελέτη, μελέτη, μελέτη. Βιβλία, περιοδικά του επαγγέλματος, report και σχετικές ιστοσελίδες. Το κρασί, τα αποστάγματα και το φαγητό είναι ένας τεράστιος κόσμος.

  2. Δοκίμασε. Δοκίμαζε κρασί και αποστάγματα όσο πιο συχνά μπορείς. Ο ουρανίσκος μας έχει «μνήμη» και πρέπει να την καλλιεργούμε και να αυξάνουμε τις δυνατότητες της.

  3. Μάθαινε. Από τους πιο έμπειρους του χώρου, σε όποια βαθμίδα και αν ανήκουν. Sommelier, Food and Beverage Managers, εστιάτορες, γκαρσόνια. Η εμπειρία των άλλων είναι σημαντικό όπλο μάθησης. Να είσαι ταπεινός. Η πορεία σου θα μιλήσει για σένα.

  4. Άκου. Αυτά που λέει ο καταναλωτής. Στο τέλος της ημέρας, υπάρχει ένας στόχος: Να εκπαιδευτεί ο καταναλωτής και ταυτόχρονα να απολαμβάνει το προϊόν. Η γνώμη του μετρά.

  5. Ταξίδεψε. Δες άλλες χώρες, πήγαινε σε wine bar, πήγαινε σε αμπελώνες, σε οινοποιεία. Διαπίστωσε πως είσαι μέρος μιας απίθανης κουλτούρας.

  6. Κάνε εκδρομές. Στα οινοποιεία της Κύπρου, γνώρισε τους παραγωγούς, περπάτησε στα αμπέλια. Δες τι παίζει στην ίδια τη χώρα σου. Είναι μέρος του επαγγέλματος σου εξάλλου αυτό.

  7. Απόλαυσε. Στο τέλος της μέρας, ο πιο επιτυχημένος στο χώρο του είναι αυτός που αγαπά αυτό που κάνει, αυθεντικά και με πάθος.

Loader