Έξι απλοί τρόποι για να δείχνουμε ακόμη πιο ισχυροί και έξυπνοι

Έξι απλοί τρόποι για να δείχνουμε ακόμη πιο ισχυροί και έξυπνοι

Είτε πάμε στην εργασία μας, είτε σε interview για δουλειά, είτε σε κοινωνικές συνευρέσεις, θέλουμε να έχουμε αυτοπεποίθηση

Έξι απλοί τρόποι για να δείχνουμε ακόμη πιο ισχυροί και έξυπνοι

Οσο πιο σίγουρος νιώθεις για τον εαυτό σου και όσο πιο γερά πατάς στα πόδια σου, αυτό αυτομάτως σε κάνει δυναμικό και προσαρμοστικό άνθρωπο σε κάθε περίπτωση που συναντάς.

Σύμφωνα με ψυχολόγους, ένα βασικό χαρακτηριστικό των έξυπνων ανθρώπων είναι η προσαρμοστικότητα. Η ικανότητα δηλαδή να μπορεί κάποιος να αλλάζει συμπεριφορά και να ενεργεί σε διαφορετικές συνθήκες και με διαφορετικούς ανθρώπους είναι ένδειξη ευφυίας. Για να καταφέρεις όμως να είμαστε προσαρμοστικοί, πρέπει πρώτα να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Υπάρχουν 6 τρόποι-συνήθειες που μας κάνουν να φαινόμαστε εξυπνότεροι και ισχυρότεροι και σας τους αποκαλύπτουμε.

1. Στάση σώματος

Ένας άνθρωπος με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, δεν καμπουριάζει ποτέ. Μαθαίνουμε λοιπόν να περπατάμε και να καθόμαστε με ίσια πλάτη και πάνω το κεφάλι. Όταν κοιτάμε κάτω, φαινόμαστε ανασφαλείς ή αντικοινωνικοί.

2. Πρωτότυπες ερωτήσεις

Αποφεύγουμε να κάνουμε τις κλασικές και αναμενόμενες ερωτήσεις, γιατί είναι βαρετό. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά από τους άλλους και να θέτουμε όσο το δυνατόν πιο πρωτότυπα ερωτήματα, τα οποία θα τραβήξουν το ενδιαφέρον του συνομιλητή μας ή των ατόμων στο περιβάλλον μας. Ωστόσο, προσέχουμε να μην φανούμε αδιάκριτοι ή αγενείς στην προσπάθεια μας να ξεχωρίσουμε!

3. Εκφράζουμε την άποψή μας

Δεν πρέπει να διστάζουμε να εκφραστούμε. Μοιραζόμαστε αυτά που σκεφτόμαστε και αυτά που πιστεύουμε, ακόμη και αν εκ των προτέρων πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις. Η ελεύθερη έκφραση της γνώμης μας είναι σημαντικό κομμάτι της αυτοεκτίμησής μας. Δείχνει άνθρωπο δυναμικό που έχει το θάρρος της γνώμης του.

4. Προσέχουμε τις λέξεις που χρησιμοποιούμε

Οι εκφράσεις "εμμ", "χμμ", "εεε" και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιούμε για να συνδέσουμε τις προτάσεις μας, δείχνουν ότι δεν είμαστε σίγουροι για την επόμενη φράση που θα πούμε, γεγονός που μας κάνει να φαινόμαστε λιγότερο αποφασιστικοί. Σπάνια θα ακούσουμε ανθρώπους με αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιούν φράσεις όπως «δεν είμαι σίγουρος» και «νομίζω», «συγγνώμη, να κάνω μια ερώτηση», «Θα προσπαθήσω». Συνήθως μιλούν με σιγουριά και κυνηγούν τις ευκαιρίες.

5. Χροιά της φωνής

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χροιά της φωνής επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι. Ο τρόπος που μιλάμε δείχνει αν έχουμε αυτοπεποίθηση κι αν είμαστε σίγουροι γι΄ αυτό που λέμε. Οταν επικοινωνούμε, θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή, να περάσουμε το μήνυμά μας και να φανούμε σίγουροι γι’αυτό που παρουσιάζουμε. Ως εκ τούτου, καλό είναι να μιλάμε αργά και σταθερά και να μην βιαζόμαστε. Πρέπει να είμαστε σαφής όταν μιλάμε, να μην δείχνουμε δισταγμό ή αμφιβολία για αυτά που λέμε και να τα λέμε εύστοχα, χωρίς περιστροφές και χωρίς να μακρυγορούμε...διότι διαφορετικά θα καταντήσουμε κουραστικοί.

6. Επιμελημένη Εμφάνιση

Φoράμε ρούχα που αναδεικνύουν την εμφάνισή μας και μας κολακεύουν. Η πρώτη εντύπωση παίζει σημαντικό ρόλο. Επιλέγουμε κομμάτια που αντιπροσωπεύουν τον χαρακτήρα μας και μας κάνουν να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Μόνο τότε θα εκπέμπουμε δυναμισμό στους γύρω μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η Anna Wintour, η «σιδηρά κυρία» της Vogue, έχει τονίσει τη σημασία που έχει η δημιουργία μιας αυθεντικής στιλιστικής προσωπικότητας που δεν μιμείται καμία άλλη και δεν καταφεύγει σε εντυπωσιασμούς για να προσελκύσει την προσοχή.

Πληροφορίες από bovary.gr

Loader