Πως βάζουμε αυτογκόλ στην επαγγελματική μας ζωή

Πως βάζουμε αυτογκόλ στην επαγγελματική μας ζωή

Οι κινήσεις που σαμποτάρουν το επαγγελματικό μας προφίλ

Πως βάζουμε αυτογκόλ στην επαγγελματική μας ζωή

Η αυτοκριτική είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο: μπορεί να βελτιώσει θεαματικά όλα τα επίπεδα της ζωής μας και να μας οδηγήσει με σταθερά βήματα στην υλοποίηση κάθε στόχου μας. Η βεβαιότητα πίσω από την φράση «τα κάνω όλα σωστά» σαμπόταρει την εξέλιξή μας. Όταν δεν αντιλαμβανόμαστε τα λάθη μας, όταν αρνούμαστε να τα δεχτούμε, παγιδεύουμε τον εαυτό μας. Μένουμε στάσιμοι.

Για αυτό λοιπόν, σήμερα, κάνουμε αυστηρή αυτοκριτική και αποφασίζουμε ποιες είναι οι συμπεριφορές που θα κόψουμε μαχαίρι.

Κουτσομπολιό, αυτός ο βραχνάς Καμιά κουτσομπόλα δεν θα παραδεχτεί ποτέ την αδυναμία της στο κοινωνικό σχόλιο και μάλιστα το κακοπροαίρετο. Παρόλα αυτά, για yolo και μόνο σκοπούς, ας πούμε για τους κουτσομπόληδες του γραφείου, τους άλλους πως δεν θα πρέπει ποτέ να κακολογούμε ή να σχολιάζουμε συναδέρφους. Αν κάποιος συνάδερφος πράξει κάτι ενοχλητικό σε προσωπικό επίπεδο, το πιο ευπρεπές είναι να απευθυνθουμε στον ίδιο, πάντα με διακριτικό τρόπο. Ο/Η manager σας να είστε σίγουρος ότι απεχθάνεται να συνεργάζεται με άτομα που συμπεριφέρονται με μικροπρέπεια, που σχολιάζουν αρνητικά τους συνεργάτες τους, που διαδίδουν φήμες και κουτσομπολιά. Ας επικεντρωθούμε στη δουλειά μας.

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια Είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για κάποιον να εμφανίζεται με hangover στη δουλειά. Όλοι περνούν υπέροχα με έναν γλεντζέ, κοινωνικό και έξω καρδιά, όταν είναι έξω. Στο γραφείο όμως όλοι θέλουμε να συνεργαζόμαστε με έναν άνθρωπο υπεύθυνο, συνεπή και ξύπνιο, πνευματικά και σωματικά. Η ιδέα να εμφανιστούμε στο γραφείο με hangover δεν είναι cool.

«Δεν πληρώνομαι γι'αυτό» / «Δεν είναι δική μου δουλειά» / «Δεν φταίω εγώ» Ακόμη κι αν ΔΕΝ πληρωνόμαστε για αυτό, ακόμη κι αν πράγματι ΔΕΝ είναι δική μας δουλειά. ακόμη κι αν ΔΕΝ φταίμε εμείς, θα πρέπει να βρούμεάλλο τρόπο να το πούμε. Ο τρόπος αυτός δεν είναι προς όφελός μας. Παρουσιάζει έναν άνθρωπο ευθυνόφοβο, απρόθυμο και αρνητικό. Δεν είμαστε εμείς αυτός ο άνθρωπος. Κάποιες φορές όχι μόνο τι λέμε, αλλά και πως το λέμε, έχει σημασία.

Άλλου τρώω, αλλού πινω Ζητήσαμε αύξηση αλλά δεν τη λάβαμε. Πληρωνόμαστε με μισθό part timer για full time απασχόληση. Ο αφεντικός θεωρεί πως είμαστε σπουργιτάκια και μπορούμε να τρεφόμαστε με σποράκια. Αναγκαστήκαμε υπό τις περιστάσεις να βρούμε και δεύτερη δουλειά. Ας μην το μοιραστούεμ με κανέναν στο γραφείο. Παρόλο που θα είμαστε συνεπείς με τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη να τους αγχώσουμε για το αντίθετο.

Δαγκώνουμε το χέρι που μας τάιζε Καταρχάς είναι αγένεια. Δευτερευόντως το παζάρι είναι μικρό και να θυμάσαι πως κύκλος είναι και γυρίζει. Επίσης ποτέ δεν ξέρεις ποιος ξέρει ποιον και τι σχέση έχει μαζί του. Τέλος αν μιλάς έτσι για κάποιον, γιατί κάποια στιγμή να μην μιλήσει ςκαι για κάποιον άλλον; Αν τα σχόλιά μας είναι απαξιωτικά για τον πρωην manager σας γιατί να μην σκεφτεί πως κάποια στιγμή θα μιλήσουμε και για τον υφιστάμενο με αυτό τον τρόπο, αν δεν το κάνουμε ήδη. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, κανείς δεν θέλει στη ζωή του έναν άνθρωπο που μιλάει άσχημα για τον κόσμο εν τη απουσία του.

«Βαριέμαι» / «Είμαι πολύ απασχολημένος» / «Δεν μπορώ» Έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε και τα τρία κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μας ημέρας. Ο τρόπος με τον οποίο το εκφράζουμε είναι ενδεικτικός αλλά και καθοριστικός.

Αχώνευτος Υπάρχουν άνθρωποι τυχεροί, που εργάζονται μόνο με ανθρώπους που συμπαθούν. Υπάρχουν και κάποιοι από εμάς που μπροεί να χρειστεί να συνυπάρξουμε με ανθρώπους αχώνευτους, αγενείς, ενοχλητικούς, εκνευριστικούς, τοξικούς. Δεν υπάρχει λόγος να χάσουμε τη δουλειά μας για αυτούς.

Loader