Το μακιγιάζ που θα κάνει τη διαφορά στη δουλειά

Το μακιγιάζ που θα κάνει τη διαφορά στη δουλειά

Η Μαρία Μιτσίδου, κατέχει τις γνώσεις, το ταλέντο και την εμπειρία, ώστε να μας διδάξει τον ορθό τρόπο για να μακιγιαριστούμε

Το μακιγιάζ που θα κάνει τη διαφορά στη δουλειά

Συνέντευξη στην Νίκολα Καρατζιά

Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε εάν πρέπει να ακολουθήσουμε τη διάθεση μας και να πάμε στη δουλειά με ένα πιο έντονο μακιγιάζ από εκείνο στο οποίο έχουμε συνηθίσει ή μας έχουν συνηθίσει. Κάποιες ενδώσαμε στον πειρασμό και ορισμένες όχι, χωρίς να γνωρίζουμε ποιο από τα δύο είναι το σωστό. Η ταλαντούχα makeup artist και σύμβουλος ομορφιάς των Beauty Line, μας λύνει απορίες σχετικά με το κατάλληλο μακιγιάζ στο χώρο εργασίας αλλά και σε μια συνέντευξη για δουλειά, ενώ παράλληλα μας δείχνει και εμπράκτως πώς να μακιγιαριστούμε…όπως πρέπει!

(youtube:https://youtu.be/W6PB17SQQv0)

Τι είναι αποδεκτό και τι όχι στο μακιγιάζ όταν πηγαίνεις σε συνέντευξη για δουλειά; Αποδεκτό είναι ότι κάνει την κάθε γυναίκα να αισθάνεται όμορφα με τον εαυτό της και ότι την «γεμίζει» αυτοπεποίθηση. Αρκεί βεβαίως το μακιγιάζ που της προκαλεί αυτό το συναίσθημα, να ταιριάζει και με το είδος του επαγγέλματος της. Σίγουρα μια κοπέλα που θέλει να εργαστεί σε έναν πιο «αυστηρό» χώρο με ενδεχομένως κάποιους ενδυματολογικούς κώδικες, θα πρέπει κρατήσει πιο χαμηλούς τους τόνους, χωρίς όμως να φαίνεται απεριποίητη. Από την άλλη, υπάρχουν επαγγέλματα όπου λίγο μεγαλύτερη ένταση καθώς και δημιουργικότητα στο μακιγιάζ μας, είναι επιτρεπτά. Μάλιστα, σε κάποιους εργασιακούς τομείς, κάτι τέτοιο αναδεικνύει την εμφάνιση και το προσωπικό μας στυλ, παράγοντες που αξιολογούνται και λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν.

Να υποψιαστώ ότι το επάγγελμα της makeup artist, χρειάζεται τόσο σε interview όσο και στον εργασιακό χώρο, πιο έντονο ή ευφάνταστο μακιγιάζ; Ακριβώς. Στο δικό μου επάγγελμα, το να μακιγιάρεσαι πιο ιδιαίτερα και με περισσότερη φαντασία, αποτελεί έναν τρόπο ανάδειξης τόσο της δουλειάς σου, όσο και των προϊόντων που ενδεχομένως προωθείς. Φυσικά ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, το μακιγιάζ πρέπει να ταιριάζει με την προσωπικότητα και το στυλ κάθε κοπέλας ξεχωριστά αλλά και με το image του brand που αντιπροσωπεύει. Αξίζει εντούτοις να διευκρινίσουμε, ότι το ευφάνταστο δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και έντονο. Μπορεί η οποιαδήποτε κοπέλα ανεξαρτήτως επαγγέλματος, να χρησιμοποιήσει μια πιο απαλή παλέτα χρωμάτων και να δημιουργήσει ένα διακριτικό αλλά ταυτόχρονα, μακιγιάζ με φαντασία.

Υπάρχουν χρώματα κραγιόν που απαγορεύονται ή έστω δεν συνιστώνται σε παρόμοια περίπτωση; Όπως είπα και προηγουμένως, όλα εξαρτώνται από το χώρο στον οποίο επιθυμεί μια κοπέλα να εργαστεί. Σίγουρα, το κραγιόν έχει την ιδιότητα να αλλάζει τη διάθεση και να φωτίζει το πρόσωπο μας. Ωστόσο, ακόμη και εάν σε κάποια κοπέλα αρέσουν τα έντονα χρώματα και δεν μπορεί να τα αποχωριστεί, θα συνιστούσα να τα αποφεύγει στις συνεντεύξεις αν ο τομέας εργασίας για τον οποίο αποτίνεται προς εργοδότηση, δεν είναι τόσο "χαλαρός". Μπορεί βεβαίως να τα φοράει στην καθημερινότητα της, διατηρώντας όμως το υπόλοιπο μακιγιάζ σε διακριτικό ύφος.

Το eyeliner είναι ακατάλληλο στον εργασιακό χώρο; Το eye liner είναι γενικότερα ακατάλληλο όταν είναι κακοβαλμένο, είτε αφορά στην καθημερινότητα μας, είτε σε κάποια βραδινή μας έξοδο. Το λεπτό και διακριτικό eyeliner, τοποθετημένο ορθά, μπορεί να φορεθεί παντού. Για να φορεθεί όμως σωστά, χρειάζεται εξάσκηση και υπομονή. Αν μια κοπέλα δεν έχει τη διάθεση να επενδύσει τον απαιτούμενο και ανάλογο χρόνο, μέχρι να εξοικειωθεί με την όλη διαδικασία, καλύτερα είναι να το αποφύγει.

Μετά από μια μέρα στη δουλειά, υπάρχουν εύκολα και γρήγορα τρικ για να εφαρμόσεις ώστε να πας κατευθείαν για ποτό ή φαγητό; Βεβαίως. Αρχικά, επιβάλλεται να φροντίσουμε πριν από οτιδήποτε άλλο, την περιοχή κάτω από τα μάτια, φωτίζοντας την ξανά με μια καινούρια δόση concealer. «Περνούμε» μια πούδρα σε όλο το πρόσωπο για να φύγουν τυχόν γυαλάδες αλλά και για ένα πιο ομοιόμορφο τελικό αποτέλεσμα, προσθέτουμε μάσκαρα και ρουζ. Με ένα πιο έντονο κραγιόν, ολοκληρώνουμε το βραδινό μας look και…είμαστε έτοιμες!

Το μακιγιάζ πρέπει να συνάδει ή συνδυάζεται με τα χρώματα που φοράμε στη δουλειά; To μακιγιάζ είναι ένα «αξεσουάρ» που καλείται να συμπληρώσει και κολακεύσει τη γυναικεία εμφάνιση. Συνεπώς, πρέπει οπωσδήποτε να συνδυάζεται με τα χρώματα που φοράμε σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως χώρου και ώρας.

Ευχαριστούμε την Group HR Manager της Digital Tree, Τζιωρτζίνα Ερωτοκρίτου, σε ρόλο μοντέλου για τις ανάγκες της κινηματογράφησης.

Φωτογραφίες Impossible Works


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ : Επιλέγοντας την καταλληλότερη τσάντα για κάθε περίσταση


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ : Βαρβάρα Νικολακάκη - Ποτέ δεν έκανα προσπάθεια για το στυλ μου

Loader