Οι συνδρομές κοστίζουν - πώς μπορούμε να την βγάλουμε φτηνότερα;

Οι συνδρομές κοστίζουν - πώς μπορούμε να την βγάλουμε φτηνότερα;

Netflix, Amazon, Spotify: οι μηνιαίες συνδρομές αυξάνονται και πληθύνονται. Μπορούν να γίνουν και πιο συμφέρουσες;

Οι συνδρομές κοστίζουν - πώς μπορούμε να την βγάλουμε φτηνότερα;

Αν τις απαριθμήσουμε, δεν είναι και λίγες. Για τον μέσο χρήστη, προγράμματα συνδρομών όπως το Dropbox, το iCloud, το Vimeo, το Netflix, Spotify, Mubi και Amazon Prime μεταξύ άλλων, αποτελούν ένα πάγιο έξοδο κάθε μήνα που πολλές φορές, σχεδόν ξεχνάμε ότι υπάρχει. Tώρα που μπήκε και η Apple TV στο παιχνίδι, πόσα να πρωτοπρολάβει κανείς; Υπάρχουν απλοί και εύκολοι τρόποι, ώστε να κάνουμε τις συνδρομές μας πιο οικονομικές για το budget κάθε μήνα;

SPOTIFY

Η διάσημη υπηρεσία για streaming μουσικής προσφέρεται μεν και δωρεάν για κάποιον που την χρησιμοποιεί περιστασιακά, ωστόσο περιλαμβάνει διαφημιστικά μηνύματα ανάμεσα στα τραγούδια και δεν σου επιτρέπει να ακούς τις λίστες σου offline. Με το πρώτο δωρεάν trial των 30 ημερών, θα καταλάβεις αν το Spotify είναι για σένα και μόνο τότε έχει νόημα να συνεχίσεις την συνδρομή σου που στο premium πακέτο της, διατίθεται στα 6.99€ το μήνα. Αν είστε όμως πολλοί στην οικογένεια ή στην παρέα που θέλετε να έχετε Spotify, μήπως να μοιραζόσασταν την συνδρομή για 10.99€ το μήνα με δυνατότητα προσθήκης 5 μελών στο premium account;

NETFLIX

Ίσως να είναι πια και η πιο δημοφιλής πλατφόρμα VOD και μηνιαίας συνδρομής, τώρα που το original content του Netflix έχει εκτιναχθεί και δεν προλαβαίνουμε τις νέες παραγωγές του. Εκτός φυσικά από την δωρεάν συνδρομή (free trial), το να μοιραστείς την συνδρομή του Netflix με τους κολλητούς σου δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Αν είστε 3 ή 4 για παράδειγμα, η Premium συνδρομή με το Ultra HD πακέτο κοστίζει 13,99 € και σου επιτρέπει ταυτόχρονη προβολή σε μέχρι 4 οθόνες - πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Netflix θα σου κοστίζει γύρω στα 4 ευρώ το μήνα. Σε σύγκριση με το κλασσικό πακέτο των 10,99€ που σου επιτρέπει μέχρι 2 οθόνες, η διαφορά δεν είναι λίγη αν αναλογιστείς το ετήσιο κόστος της. Αν πάλι προτιμάς να κρατήσεις τη συνδρομή σου για σένα, αναλογίσου να την διακόπτεις ανα τακτά χρονικά διαστήματα που είτε δεν αφιερώνεις πολύ χρόνο στην τηλεόραση, είτε δεν έχει βγει κάτι που θες διακαώς να δεις. Μ’αυτό τον τρόπο, το ετήσιο ποσό που ξοδεύεις στις συνδρομές θα είναι και πάλι αισθητά μειωμένο.

AMAZON PRIME

Στην Μεγάλη Βρετανία άρχισε ήδη να ξεπερνάει το Netflix σε ρυθμούς αύξησης users και τώρα τελευταία, έχει ανοίξει τα φτερά του και στα διεθνή territories με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμο και στην Κύπρο - αν και δεν διαθέτει ελληνικούς υπότιτλους. Αυτή την περίοδο, η προσφορά του Amazon prime έχει πέσει από 5.99€ σε 2.99€ για τους πρώτους έξι μήνες συνδρομής και φυσικά, περιλαμβάνει επίσης ένα δωρεάν trial για ένα μήνα.

pro tip: εκμεταλλεύσου την προσφορά των πρώτων έξι μηνών και μετά ακολούθησε όλα τα βήματα για την ακύρωση του λογαριασμού σου. Προτού επιβεβαιώσεις το cancellation στον λογαριασμό σου, η Amazon θα σε δελεάσει με μια ακόμα καλύτερη προσφορά ώστε να συνεχίσει να σε έχει πελάτη. Το τσεκάραμε και λειτουργεί.

Loader