Ο δεκάλογος των επιτυχημένων ανθρώπων, πριν τον ύπνο

Ο δεκάλογος των επιτυχημένων ανθρώπων, πριν τον ύπνο

Σημαντική επίδραση στην διάθεση και στα επίπεδα ενέργειας της επόμενης μέρας έχουν τα πράγματα που κάνουμε πριν κοιμηθούμε

Ο δεκάλογος των επιτυχημένων ανθρώπων, πριν τον ύπνο

Όλοι ξέρουμε ότι το να κοιμάσαι αρκετά, είναι εξαιρετικά σημαντικό αλλά λίγοι γνωρίζουμε τα πράγματα που αν κάνουμε πριν πέσουμε για ύπνο, μπορούν να μας ανοίξουν το δρόμο της επιτυχίας από την επόμενη κιόλας μέρα.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι, καταλαβαίνουν ότι η επιτυχία τους αρχίζει και τελειώνει με τη νοητική και φυσική τους υγεία. Γι’ αυτό οι καλές συνήθειες πριν τον ύπνο είναι ένα σημαντικό στοιχείο στην καθημερινότητα πολλών από αυτούς. Το «impossible.works», παρουσιάζει τοn δεκάλογο των επιτυχημένων ανθρώπων, λίγο πριν κοιμηθούν.

  1. Αναλογίζονται τα θετικά γεγονότα της ημέρας

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι περνούν λίγο χρόνο πριν πέσουν για ύπνο, προκειμένου να αναλογιστούν ή να γράψουν τρία πράγματα για τα οποία είναι ευγνώμονες από τα όσα έγιναν μέσα στην ημέρα. Είναι εύκολο να πέσει κανείς στην παγίδα του να επικεντρώνεται στις αρνητικές καταστάσεις, οπότε με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν να διατηρούν την αισιοδοξία τους.

9. Χαλαρώνουν Ίσως σας αρέσει να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή να ακούτε ήρεμη μουσική. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι βρίσκουν τρόπους να χαλαρώσουν πριν πάνε για ύπνο. Αυτό, τους επιτρέπει να κοιμηθούν πιο γρήγορα και πιο βαθιά έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για την επόμενη μέρα.

  1. Αποφεύγουν το ποτό

Επιστήμονες αναφέρουν ότι αν και το ποτό σίγουρα θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο εύκολα, σας στερεί ποιότητα στον ύπνο. Το αλκοόλ κρατά τους ανθρώπους στα ελαφρύτερα επίπεδα ύπνου, από τα οποία μπορούν να ξυπνήσουν εύκολα και τους εμποδίζει από το να κοιμηθούν βαθιά.

  1. Ακολουθούν ένα τελετουργικό υγιεινής

Το να έχει κανείς ένα τελετουργικό υγιεινής, στέλνει ένα ψυχολογικό σήμα στον εγκέφαλο ότι προετοιμάζεται για ύπνο. Αυτό το τελετουργικό μπορεί να περιλαμβάνει το πλύσιμο των δοντιών και του προσώπου και το χτένισμα των μαλλιών μας.

  1. Κάνουν διαλογισμό

Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα δέκα λεπτά πριν πέσουν για ύπνο, για να διαλογιστούν. Αυτό μάλιστα αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να χαλαρώσει κανείς το σώμα και το πνεύμα του.

  1. Πηγαίνουν βόλτα

Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν μια 20λεπτη βόλτα πριν πέσουν για ύπνο. Αυτό τους χαλαρώνει, τους βοηθά να αξιολογήσουν τη δουλειά της ημέρας, να σκεφτούν για τις μεγαλύτερες προκλήσεις και σταδιακά να σταματήσουν να σκέφτονται θέματα επαγγελματικά. Η άσκηση γενικότερα, βοηθά στον καλύτερο ύπνο. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το περπάτημα βοηθά στη μείωση του στρες.

  1. Περνούν χρόνο με την οικογένειά τους

Είναι πολύ σημαντικό να περάσουμε λίγο τουλάχιστον χρόνο με την οικογένειά μας καθημερινά. Αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο τις σχέσεις μας, αλλά θα μας χαλαρώσει και θα μας βοηθήσει να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας.

  1. Κάνουν λίστες

Το να καθαρίζουμε το μυαλό μας πριν πέσουμε για ύπνο, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Κάνοντας μια λίστα με τα πράγματα που έχουμε να διευθετήσουμε την επόμενη ημέρα, δεν θα καταλήξουμε αυτές οι σκέψεις να μας προβληματίζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  1. Αποφεύγουν τις οθόνες

Το μπλε φως από το κινητό μιμείται το φως του ήλιου, που δίνει σήμα στον εγκέφαλο να σταματήσει να παράγει μελατονίνη, μια απαραίτητη ορμόνη που ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και λέει στο σώμα πότε είναι ώρα να κοιμηθεί και πότε να ξυπνήσει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε κακής ποιότητας ύπνο αλλά επίσης και σε προβλήματα όρασης, καρκίνο και κατάθλιψη.

  1. Διαβάζουν

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το διάβασμα είναι το τελευταίο πράγμα που οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν πριν πέσουν για ύπνο. Ο Barack Obama και ο Bill Gates είναι γνωστό ότι διαβάζουν για τουλάχιστον μισή ώρα πριν κοιμηθούν.

Loader