Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος τρόπος να πας σε μια συνέντευξη

Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος τρόπος να πας σε μια συνέντευξη

Η HR Manager της εταιρείας, μας παρουσιάζει τον σωστό τρόπο να απαντήσεις στις ερωτήσεις της επαγγελματικής σου συνέντευξης

Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος τρόπος να πας σε μια συνέντευξη

Ζητήσαμε τη συνδρομή της HR Manager της Digital Tree, Georgina Ερωτοκρίτου, προκειμένου να μάθουμε κάποιες βασικές αρχές έτσι ώστε να κάνουμε εξαιρετική πρώτη εντύπωση στην πρώτη μας συνέντευξη για τη θέση που μας ενδιαφέρει.

"Οι υποψήφιοι, θα πρέπει να φτάσουν στο χώρο της συνέντευξης λίγο νωρίτερα, καθώς αυτό αποτελεί ένδειξη συνεπείας και ενδιαφέροντος", μας είπε η Georgina.

(youtube:https://youtu.be/-kEgvbOTjU0)

Η τήρηση του ενδυματολογικού κώδικα της εταιρείας είναι επίσης σημαντική. Η ενδυμασία των υποψηφίων θα πρέπει να ταιριάζει με το προσωπικό τους στυλ, παρόλα αυτά, θα πρέπει να αποφευχθούν κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα το έντονο makeup και τα προκλητικά ή ασιδέρωτα ρούχα.

Ένας υποψήφιος που έχει portfolio, καλό θα ήταν να το παρουσιάσει.

Είναι ύψιστης σημασίας ο υποψήφιος να είναι χαμογελαστός, ήρεμος και να περιμένει οδηγίες ως το προς το πού αναμένεται από αυτόν να καθίσει.

Η γλώσσα του σώματος είναι άκρως σημαντική κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, για αυτό το λόγο θα ήταν ιδεατό αν οι υποψήφιοι πάνε στη συνένετυξη προετοιμασμένοι.

Έρευνα θα πρέπει επίσης να γίνει για την εταιρεία και τη συγκεκριμένη θέση για την οποία γίνεται η αίτηση.

Εμείς ζητήσαμε από τον ταλαντούχο ηθοποιό και εξαιρετικό συνάδερφο, Κωνσταντίνο Καραγιάννη, να μας παρουσιάσει τη λάθος προσέγγιση σε μια συνέντευξη, ως παράδειγμα προς αποφυγή. Απολαύστε ανεπιφύλακτα!

https://youtu.be/Vv4hXA5sDW8

Loader