Βάζουμε το μασάζ στο πρόγραμμά μας

Βάζουμε το μασάζ στο πρόγραμμά μας

Κάποτε, πίστευα πως το μασάζ είναι πολυτέλεια. Τώρα πλέον ξέρω, πως είναι ανάγκη

Βάζουμε το μασάζ στο πρόγραμμά μας

Tόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική μου ζωή, αποφεύγω δηλώσεις που εμπερικλείουν ρήματα όπως "αισθάνομαι", "νοιώθω", "πιστεύω". Προτιμώ ρήματα όπως "γνωρίζω", "ξέρω" και "μαθαίνω".

Συνήθως, όταν κάποιος, ανέφερε τις ευεργετικές ιδιότητες του μασάζ, βασιζόταν στα ρήματα που γενικώς αποφεύγω, ως εκ τούτου, παρόλο που κατέγραφα την πληροφορία, μου ήταν δύσκολο να υιοθετήσω την πρόταση, μέχρι τη στιγμή που ο πόνος ήταν πολύς, η κούραση έντονη και η ανάγκη για λύση επιβεβλημένη.

Σε αυτό το σημείο, η έρευνα για το μασάζ ή αλλιώς τη χειρομάλαξη, απέδειξε πως η ετύπωση, πως το μασάζ είναι ένα είδος πολυτελείας, μία ανάγκη για αθλητές ή ανθρώπους που γυμνάζονται πολύ, ήταν εσφαλμένη.

Πρόκειται για μια πανάρχαια μορφή θεραπείας, ήπια, μη παρεμβατική και χωρίς φάρμακα. Μία μορφή θεραπείας, που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αξιοποιούν για την ευεργητική της ιδιότητα, σε ζωτικά συστήματα του οργανισμού, όπως το λεμφικό, το μυϊκό, το κυκλοφορικό.

Τα πόδια, είναι τα μέλη του σώματος που μας μετακινούν και συγκρατούν όλο το βάρος του σώματος, δηλαδή παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη βάδιση και τη στάση του ανθρώπου. Περπατάμε ή τρέχουμε, κουβαλάμε, μεταφέρουμε και στηριζόμαστε. Είναι φυσικό και επόμενο, τα πόδια μας να καταπονούνται πιο συχνά και πιο έντονα.

Αίσθηση κούρασης κατά την ορθοστασία, πόνου στο πέλμα, μουδιάσματα, πρήξιμο, παραμορφώσεις δαχτύλων και διάφοροι τραυματισμοί στα γόνατα και στα ισχία. Επιπλέον η επιβάρυνση των ποδιών, πολύ συχνά, αν όχι πάντοτε επιρρεάζει τη μέση.

Μετά την έρευνα, σειρά είχε η δοκιμή. Έκανα την κράτησή μου ηλεκτρονικά, και κατά τη διάρκεια των 60 λεπτών του lunch break, πρόλαβα να πάω, να παρκάρω, να απολαύσω και να επιστρέψω στο γραφείο άλλος άνθρωπος.

Το μασάζ βελτιώνει τη ροή του αίματος, διεγείρει την έκκριση των σμηγματογόνων και ιδρωτοποιών αδένων, μειώνει το λίπος, βελτιώνει το μεταβολισμό, επιταχύνει τη ροή των θρεπτικών ουσιών προς τους ιστούς και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος. Επιπλέον, μιλώντας πλέον εκ πείρας, ενισχύει τη διάθεση, ανανεώνει και αναζοωγονεί.

Το μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην απελευθέρωση της έντασης από τους μύες διευκολύνοντας την παροχή οξυγόνου και συντελώντας στη γρηγορότερη επανάκαμψή τους.

Σε έναν ιδεατό κόσμο, το μασάζ θα έπρεπε να επιχορηγείτο από τους εργοδότες, καθώς βοηθά στην απελευθέρωση των σημείων πίεσης, με αποτέλεσμα να μειώνεται το στρες.

Επίσης, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, μέχρι και κατά 50%, ενισχύοντας παράλληλα τις ορμόνες που δημιουργούν το αίσθημα ευχαρίστησης, σεροτονίνη και ντοπαμίνη.

Επιπλέον, η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος που επιτυγχάνεται με το μασάζ, αυξάνει τη ροή των θρεπτικών συστατικών στο σώμα, κάτι που έχει αντίκτυπο στο συνολικό επίπεδο ενέργειας.

Οποιαδήποτε εταιρεία επιθυμεί να έχει χαρούμενους και χωρίς στρες εργαζομένους, θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ευχαριστούμε το Quick Spa στη Λευκωσία για τη φιλοξενία.

Loader