Βγάλε χρήματα από πράγματα που δεν χρειάζεσαι πια

Βγάλε χρήματα από πράγματα που δεν χρειάζεσαι πια

Βγάλε χρήματα από πράγματα που δεν χρειάζεσαι πια

Δεν είναι μόνο το Ebay και το Facebook. Yπάρχουν μυριάδες online sites για να πουλήσει κανείς σχετικά γρήγορα και εύκολα, αντικείμενα και προσωπικά αποκτήματα που δεν χρειάζεται πια. Και αν έχουμε κάνει κι εμείς σωστά τη δουλειά μας σε αυτό το site, ίσως διαβάζοντας αυτές τις αράδες να αναλογίζεσαι ηδη ότι έχει έρθει και η δική σου στιγμή να εφαρμόσεις την μέθοδο της Marie Kondo στη ζωή σου - τί όχι; Πέρα από το θέμα της οργάνωσης, το ζήτημα της πώλησης πραγμάτων που δεν χρειαζόμαστε πια, μπορεί να αποφέρει μια τρομερά ευχάριστη εισοδηματική νότα στη ζωή μας. Άλλωστε είναι και θέμα κοινής λογικής. Γιατί να αποθηκεύουμε πράγματα που δεν έχουν θέση στη ζωή μας ενώ μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε την απόσβεση τους μια ώρα νωρίτερα;

Να μερικά sites που μας δείχνουν τον τρόπο.

Etsy: Ευρέως γνωστό site για την αγορά και πώληση χειροποίητων δημιουργιών. Αν σου έχει μείνει stock λογω πρότερου βίου, ή αν η κατασκευή ενδιαφέρουσων χειροτεχνιών υπήρξε κάποτε το hobby σου αλλά ήρθε ο καιρός να προχωρήσεις με τη ζωή σου, εδώ μπορεί να βρεις το αγοραστικό σου κοινό.

**Bazaraki**: Made in Cyprus και εξόχως δημοφιλές site για να πουλήσεις ότιδηποτε, μα ότιδηποτε.

Vestiaire Collective: Το site μέσα από το οποίο θα πουλήσεις luxury αντικείμενα ή brands που δεν χρειάζεσαι πια. Φωτογραφίζεις για παράδειγμα ένα ζευγάρι παπούτσια που δεν φοράς πια, τα στέλνεις στο Vestiaire που αξιολογεί την φθορά τους και αν είναι αυθεντικά και αναλαμβάνει να τα βάλει σ’ένα ωραίο listing, δίνοντας την δυνατότητα σε πολλούς υποψήφιους αγοραστές να παζαρέψουν μαζί σου για την τιμή. Στα μείον του είναι το ποσοστό που κρατάει το site μετά την πώληση και τα εξόδα αποστολής αλλά ας είναι.

**Poshmark**: Δημιουργείς ένα ‘board’ που ονομάζεται ντουλάπα, και ανεβάζεις φωτογραφίες των πραγμάτων που θέλεις να πουλήσεις. Το μεγάλο συν; **Η εταιρεία αναλαμβάνει τα μεταφορικά έξοδα κι εσύ θα κρατήσεις το 80% **του κέρδους των πωλήσεων που έκανες.

Refashioner: Στόχος του να γίνει ο νούμερο ένα προορισμός για ρετρό συλλογές ρούχων. Εάν λοιπόν έχεις κανένα κομμάτι από την γκαρνταρόμπα της μαμάς σου που δεν θέλεις πια ή η ντουλάπα δεν χωράει τα φουρό της γιαγιάς σου από την δεκαετία του ’50, έχεις βρει το κατάλληλο μέρος για να τα πουλήσεις. Τι να προσέξεις: Θα πάρουν 20% από την κάθε σου πώληση. Επιπλέον είναι πολύ προσεκτικοί με τα ρούχα που δέχονται και έτσι θα χρειαστεί να τα βγάλεις φωτογραφίες από κάθε γωνία και να γράψεις μία μικρή περιγραφή για το κάθε ένα και τι σημαίνει για εσένα. Η επιθυμία τους να χτίσουν μία online κοινότητα που λατρεύει το vintage μπορεί να καταλήξει κουραστική, ειδικά όταν εσύ το μόνο που θες είναι χρήματα και να ξεφορτωθείς μερικά πουλόβερ.

Loader