Αγαπάμε τη δουλειά περισσότερο όταν εργαζόμαστε με τα σκυλιά μας

Αγαπάμε τη δουλειά περισσότερο όταν εργαζόμαστε με τα σκυλιά μας

Απόδοση, μειωμένο άγχος, αφοσίωση και δημιουργικότητα

Αγαπάμε τη δουλειά περισσότερο όταν εργαζόμαστε με τα σκυλιά μας

Πως θα σας φαινόταν, εάν σας λέγανε ότι μπορείτε να πάρετε το σκύλο σας στη δουλειά;

Κι όμως πολλές εταιρείες στο εξωτερικό και όχι μόνο αγκαλιάζουν τις πολιτικές για τα κατοικίδια ζώα που τα επιτρέπουν να βρίσκονται στο χώρο εργασίας, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους, στην προώθηση της σωματικής δραστηριότητας και στην ενδυνάμωση της σύνδεσης μεταξύ των υπαλλήλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΣΟ ANIMAL FRIENDLY ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 2016

Όπως δείχνουν σχετικές έρευνες, οι σκύλοι μειώνουν αποτελεσματικά το στρες των υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την παραγωγικότητά τους. Άλλα οφέλη που παρατηρήθηκαν, ήταν το ποσοστό ικανοποίησης των υπαλλήλων από τη δουλειά τους, η υποστήριξη και η δέσμευσή τους απέναντι στον εργοδότη, καθώς τα κατοικίδια στον χώρο εργασίας μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να φέρουν θετικές αλλαγές.

(embed:https://www.instagram.com/p/BzFSWTWH57x/)

Ο σκύλος εξάλλου ως γνωστό είναι «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» και όχι τυχαία, καθώς είναι πάντα εκεί για εσένα και στα εύκολα και στα δύσκολα, ενώ σίγουρα δε σε κάνει ποτέ να βαριέσαι και σου χαρίζει απλόχερα την αγάπη του.

(embed:https://www.instagram.com/p/BwG53dzFedD/)

Το αν ένας σκύλος μπορεί να μας ακολουθήσει στο γραφείο εξαρτάται από εμάς, τις συνθήκες στο γραφείο, τον εργοδότη αλλά και από την προσωπικότητα του σκύλου. Κάποια είναι πιο εύκολα, κάποια λιγότερο.

Κανίς Επιστημονική ονομασία: Canis lupus familiaris

Το poodle ή κανίς πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του από τη Γερμανία, όπου ήταν γνωστά ως Pudelhund. Τη ράτσα αυτή τη συναντάμε σε διάφορα χρώματα, από μαύρο και λευκό μέχρι καφέ, γκρι και μπεζ, με όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις.

Αγγλικό Κόκερ Σπάνιελ Επιστημονική ονομασία: Canis lupus familiaris

Χαρακτήρας: Παιχνιδιάρικο, Έμπιστο, Φιλικό, 'Ησυχο, Στοργικό, Εκπαιδεύσιμο. Είναι στοργικά σκυλιά και κοινωνικά. Αγαπούν την άσκηση, οπότε άμα το πάρετε στο γραφείο, βγάλτε το και μία βόλτα γύρω από το τετράγωνο

Σνάουτσερ μινιατούρα Επιστημονική ονομασία: Canis lupus familiaris

Χαρακτήρας: Ζωηρό, Επάγρυπνο, Υπάκουο, Φιλικό, Ατρόμητο, Ευφυές. Είναι αρκετά μικρά ώστε να χωρούν παντού, πιστά και ό,τι πρέπει για συντροφιά γραφείου

Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ Επιστημονική ονομασία: Canis lupus familiaris

Χαρακτήρας: Τολμηρό, Αξιόπιστο, Πιστό, Θαρραλέο, Ατρόμητο, Ευφυές, Στοργικό Ράτσα εξαιρετικά έξυπνη που τα πάει πολύ καλά με τους ανθρώπους

Αυτό που θέλει να είναι μαζί μας

Είτε είναι ράτσας, είτε ημίαιμο, ανεξάρτητα αν το έχουμε μαζί μας από κουτάβι ή το υιοθετήσαμε από καταφύγιο, αν ο σκύλος θέλει και οι συνθήκες το ευνοούν, οι επιπτώσεις στη συναισθηματική κατάσταση και επαγγελματική απόδοση είναι τόσο σημαντικές, που αξίζει να ζητήσουμε να μας συνοδεύει στο γραφείο.

Loader