Τα 7 επαγγελματικά μυστικά ενός Concierge Service Professional

Τα 7 επαγγελματικά μυστικά ενός Concierge Service Professional

Τα 7 επαγγελματικά μυστικά ενός Concierge Service Professional

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου εργάζεται στην Hellas Direct, στην υπηρεσία Concierge Service, τμήμα το οποίο βοηθά τους καταναλωτές να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Το ότι δεν γνωρίζουμε τον όρο, οφείλεται στο ότι δεν προσφέρεται η συγκεκριμένη υπηρεσία από πολλές εταιρείες.

Ποιός εξάλλου θέλει να βοηθήσει τους πελάτες τραπεζών και ασφαλιστικών να πάνε σε άλλη εταιρεία, να ξεπεράσουν των κυκεώνα της γραφειοκρατίας; Για αυτό και η θέση του είναι στην Hellas Direct, στην εταιρεία που νοιάζεται και επενδύει στο να μείνει ευχαριστημένος ο πελάτης!

Η δημιουργία του τμήματος προέκυψε από ανάγκη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές που επιθυμούν να αλλάξουν ασφαλιστική εταιρεία και να ασφαλίσουν την οικία τους με την εταιρεία της επιλογής τους, με καλύψεις που τους αφορούν στην κατάλληλη τιμή, χωρίς κρυφές χρεώσεις και προμήθειες.

Η Hellas Direct όχι μόνο μας ασφαλίζει, αλλά εξασφαλίζει πως τα πράγματα θα γίνουν σωστά, χωρίς εμείς να ταλαιπωρηθούμε. Ενημερώνουν τις τράπεζες, για την έναρξη λειτουργίας της Hellas Direct, της κυπριακής ασφαλιστικής εταιρείας που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο να προσφέρει και υπηρεσίες ασφάλειας κατοικίας. Περιγράφονατς λοιπόν στις τράπεζες τον τρόπο με τον οποίο εργάζονταν, έκαναν ένα kind reminder και στη σχετική νομοθεσία.

Ναι, οι δυσκολίες είναι πολλές για αυτό και οι super heroes της Hellas Direct, συγκεντρώθηκαν στην καινοτόμο υπηρεσία, το concierge desk.

1.Θράσος Ξέραμε ότι οι τράπεζες δεν θα χαρούν που μπήκαμε στην αγορά και θα δημιουργήσουν προβλήματα στους δανειολήπτες που θα ασφαλιστούν σε εμάς. Οπότε στείλαμε επιστολές σε όλους ότι θα ενημερώνουμε με digital τρόπο - 2019!! - και την τράπεζα και την ασφαλιστική. Επειδή ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε δημιουργήσαμε το concierge desk, 24/7, να κάνει τα πάντα για τον πελάτη: να πάρει 100 τηλέφωνα μέχρι να βρει τα contact details του banker, να στείλει ενημέρωση σε τράπεζα και ασφαλιστική, να πάρει τηλέφωνα για να διαχειριστεί το οποιοδήποτε παράλογο θα ζητήσει η τράπεζα για να μην χάσει το συμβόλαιο, να καθησυχάσει και να ενημερώνει τον πελάτη για όλα, να μην σταματήσει μέχρι να καταχωρηθεί το συμβόλαιο, να διαχειριστεί την ανανέωση του συμβολαίου και να αναλάβει οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει με την τράπεζα.

2.Υπομονή Στη δουλειά μου, οφείλω να πείσω τους καταναλωτές που είναι απογοητευμένοι από τη συμπεριφορά αλλά και τις χρεώσεις των τραπεζών, με ποιο τρόπο μπορούν να αλλάξουν ασφαλιστική εταιρεία. Η εντύπωση πως επειδή πήρες στεγαστικό δάνειο από την τάδε τράπεζα, είσαι υποχρεωμένος να ασφαλίσεις το σπίτι σου στην ασφαλιστική που συνεργάζεται με την συγκεκριμένη τράπεζα, είναι καλά εμποτισμένη στη συνείδηση του καταναλωτή. Όταν η Hellas Direct ενημέρωσε πως μπορεί ο καταναλωτής να ασφαλίσει το σπίτι του όπου επιθυμεί ανεξάρτητα από ποια τράπεζα πήρε το δάνειο, οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες. Οι καταναλωτές είχαν ακόμη έναν λόγο να μην εμπιστεύονται τις τράπεζες οι οποίες δεν τους ανέφεραν πως είχαν επιλογή. Θέλει υπομονή να ξέρεις πως θα αλλάξεις αυτή την νοοτροπία, ένα συμβόλαιο τη φορά, προσέγγιση που αποτελεί φιλοσοφία της Hellas Direct.

3.Αντοχή Το τμήμα μου αναλαμβάνει τη “συνεννόηση” με τις τράπεζες προκειμένου ένας πελάτης τους να σταματήσει τη συνεργασία μαζί τους. Για παράδειγμα αν κάποιος έχει ένα δάνειο και δεν θέλει να συνεχίσει να πληρώνει ασφάλεια σπιτιού σχεδόν όσο και δόση δανείου, θα αναλάβουμε εμείς να “συνεννοηθούμε” με την τράπεζα προκειμένου να μεταφερθεί η ασφάλειά του πελάτη στην Hellas Direct, χωρίς να χρειαστεί ο ίδιος να μιλήσει, δώσει εξηγήσεις και προπαντώς να δικαιολογηθεί σε οποιονδήποτε. Τα λεφτά είναι πολλά (δόσεις, ασφάλιστρο κ.ο.κ.), οπότε δεν θα πούν “φυσικά κύριε, με χαρά μας, κάθε ευτυχία στη νέα σας συνεργασία”. Θα υπάρξει αγώνας, θα προσπαθήσουν να μεταβάλλουν την απόφασή σου με άπειρα ανυπόστατα σενάρια. Για αυτό εμείς αναλαμβάνουμε όλη αυτή τη “συνεννόηση” με τις τράπεζες, από τη στιγμή που θα τους ανακοινώσουμε την ακύρωση, μέχρι τη διευθέτηση. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσες αντοχές πρέπει να έχουμε.

4.Φαντασία Η τράπεζα θα βρει πολλές δικαιολογίες για να απορρίψει ένα συμβόλαιο. Το καλύτερο που ακούσαμε ήταν πως η σφραγίδα δεν ακουμπάει πάνω στην υπογραφή. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως εκτός του ότι δεν θα αφήναμε ποτέ τους πελάτες μας να υποστούν αυτή την άνευ λογικής ταλαιπωρία, θα πρέπει να αναπτύξουμε τη φαντασία μας προκειμένου να σκεφτούμε όσα θα σκαρφιστούν για να καθυστερήσουν την αναπόφευκτη έλευση της προόδου.

5.Πείσμα Κάθε μέρα μιλώ με ανθρώπους που επιδιώκουν την αλλαγή, που ζητάνε τη διαφορετικότητα και δη στην ασφάλεια κατοικίας τους. Κάθε συζήτηση με πεισμώνει ακόμη περισσότερο και με κάνει να επιδιώκω και να εργάζομαι για την αλλαγή, για το συμφέρον του κάθε καταναλωτή και πιθανού πελάτη, ακόμη περισσότερο.

6.Διάθεση για αλλαγή Ένα συμβόλαιο τη φορά, σημαίνει ένας άνθρωπος ασφαλέστερος, πιο σίγουρος και ικανοποιημένος. Σημαίνει ένα ακόμη ασφαλισμένο σπίτι. Όσο και αν ακούγεται δύσκολο, είναι ουσιαστικό και αισιόδοξο. Πρέπει να είσαι εις θέση να δεις την αισιοδοξία προκειμένου να την επιδιώξεις.

7.Ευγένεια Πάντοτε ευγένεια και καλή διάθεση. Μόνο έτσι επιδιώκουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Εξάλλου, στο τέλος της ημέρας, έχει να κάνει με τον άνθρωπο και την ανάγκη του για αλλαγή, για εξέλιξη, για κάτι καλύτερο από αυτό που προσφέρει το το κατεστημένο. Απώτερη επιδίωξη είναι να ασφαλίσει το σπίτι του όπου αυτός θέλει, υπό τις συνθήκες που επιθυμεί. Μιλώντας μαζί του, κερδίζεται η εμπιστοσύνη και κτίζεται μια μακροχρόνια σχέση, με μια ασφαλιστική Εταιρία που νοιάζεται. Hellas Direct#Rethink Insurance

Loader