Τα 7 μυστικά του επιτυχημένου επαγγελματία: Chef

Τα 7 μυστικά του επιτυχημένου επαγγελματία: Chef

Χρήσιμα tips από τον Chef de Cuisine, Γιώργο Ερωτοκρίτου

Τα 7 μυστικά του επιτυχημένου επαγγελματία: Chef

Ο chef, Γιώργος Ερωτοκρίτου, μας αποκαλύπτει τη δική του προσωπική θεώρηση για τον επιτυχημένο chef. Απόψεις που έχουν καθορίσει τη δική του φιλοσοφία, συμβουλές που σημάδεψαν την εξέλιξή του και τροχιοδρόμησαν τη προσωπική του πορεία.

1.Το επάγγελμα του chef, απαιτεί σκληρή δουλειά, ανείπωτη ευστροφία και τεράστιες επικοινωνιακές δεξιότητες. Βέβαια αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν τη γαρνιτούρα της βάσης που είναι το ταλέντο, η συνεχής καλλιέργια του προσωπικού στιλ και η αγάπη αυτού του επαγγέλματος.

2.Η μαγειρική δεν διδάσκεται στις σχολές. Η πεμπτουσία της μαγειρικής βρίσκεται στα ταξίδια, στα εστιατόρια που θα επισκευτείς ως πελάτης, η μελέτη, η συνεχής δουλειά, ο πειραματισμός και οι chefs με τους οποίους κάποιος θα κληθεί να συνεργαστεί.

3.Η μαγειρική δεν είναι μόνο υλικά, τηγάνια και κατσαρόλες. Είναι πολιτισμός, τέχνη και ιστορία. Ζωγραφική, γλυπτική , μουσική. Σκέψη και πράξη. Και η συνεχής δέσμευση κάποιου να παραμείνει πιστός σε αυτές τις αρχές.

4.Ένας πετυχημένος chef αγοράζει πάντα τα πιο ποιοτικά υλικά και να μαγειρεύει με αγάπη και όχι με υποχρέωση.

5.Είναι υποχρέωση του καλού chef να βρίσκει έμπνευση για νέες ιδέες, να δημιουργεί καινοτόμες γεύσεις και να είναι πάντα έτοιμος για την πιο σκληρή κριτική.

6.Ένας chef ξεχωρίζει όταν επιθυμεί να γίνει Ferran Adrià στη θέση του Ferran Adrià - και όχι να μαγειρεύει σαν τον Ferran Adrià...αφού πρώτα μάθει ποιος είναι ο Ferran Adrià.

7.Ένας chef, ανταγωνίζεται μόνο τον ίδιο σου τον εαυτό, γιατί ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Loader