Η interior designer της Άμμου του Καμπούρη παρουσιάζει το project

Η interior designer της Άμμου του Καμπούρη παρουσιάζει το project

Η Bianca Μινίδη μάς περιγράφει πώς της ανατέθηκε το έργο και ποιες οδηγίες είχε

Η interior designer της Άμμου του Καμπούρη παρουσιάζει το project

Την Μπιάνκα Μινίδη, μπορεί να μην την γνωρίζεις. Τη δουλειά της όμως την ξέρεις. Τον Ιούλιο, οπότε και παρουσιάστηκε η αναδιαμόρφωση της παραλίας Άμμος του Καμπούρη στην Αγία Νάπα από την 27χρονη interior designer, η δουλειά της συζητήθηκε αρκετά.

Σπούδασε στο Λονδίνο Interior Architecture & Design ( Αρχιτεκτονική Εσωτερικού χώρου & Διακόσμησης) και διατηρεί δικό της γραφείο στην Αγια Νάπα.

"Στην δουλειά μου αφοσιώνω ενέργεια, τεχνική και αγάπη για να δημιουργήσω το καλύτερο αποτέλεσμα αναλόγως των προδιαγραφών του πελάτη. Προσπαθώ το κάθε έργο μου να είναι μοναδικό, αυθεντικό, λειτουργικό και πάνω από όλα να αντανακλά τις επιθυμίες και τις ανάγκες του πελάτη. Χρειάζεται τόλμη πολλές φορές αλλά και σιγουριά για να εξασφαλίσω το καλύτερο αποτέλεσμα" μας ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H Άμμος του Καμπούρη είναι το νέο καμάρι της Αγίας Νάπας

Πως προέκυψε το έργο και τι γνώμη έχει για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναδιαμόρφωση της παραλίας, ήταν η αφορμή για τη συνάντησή μας.

Πότε σου ανατέθηκε, και ποιές ήταν οι οδηγίες που είχες; Το έργο μου ανατέθηκε πέρσι το καλοκαίρι. Μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αναβάθμιση της πρώτης δημόσιας παραλίας, μού ζήτησαν να σχεδιάσω custom made ξαπλώστρες, ομπρέλες και μια νέα διαμόρφωση για το γενικό πλάνο της παραλίας Άμμος του Καμπούρη.

Ακολούθησα minimal γραμμές, για να πετύχω ένα διαχρονικά βιώσιμο σχεδιασμό.

Το ότι κατάγεσαι από την περιοχή, πως σε επιρρέασε; Μεγαλώνοντας στην Αγία Νάπα έμαθα να αγαπώ τον τόπο μου. Ανέλαβα το έργο με τεράστιο ενθουσιασμό γιατί θα μπορούσα να συμβάλω στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο, για αναβάθμιση της πόλης μας.

Ποια ήταν η έμπνευσή σου; Εμπνεύσεις είχα από διάφορες παραλίες που επισκέφτηκα σε ταξίδια μου στο εξωτερικό. Στη Μεσόγειο και στην Νοτιοανατολική Ασία επισκεύτηκα τις πιο όμορφες παραλίες, όπου η διαμόρφωση και η συλλογή των έπιπλων βρίσκονταν σε πλήρη αρμόνια με το φυσικό τοπίο.

Πώς επέλεξες τα χρώματα, το ύφος και την αισθητική που θα ακολουθήσεις; Η παραλία είναι πανέμορφη και σκοπός μου ήταν να αναδείξω την ομορφιά της, χωρίς να την καταστρέψω με χρώματα και σχέδια που δεν συνάδουν με το φυσικό τοπίο και τον χαρακτήρα της περιοχής. Η νέα αυτή σειρά, είναι κατασκευασμένη από υψηλής αντοχής μασίφ ξυλεία Ιρόκο σε σκούρο καφέ με χρυσίζουσα απόχρωση. Τα πανιά και τα υφάσματα είναι υψηλής αντοχής υλικά, σε αποχρώσεις της άμμου. Ακολούθησα minimal γραμμές, για να πετύχω ένα διαχρονικά βιώσιμο σχεδιασμό.

Όταν ολοκληρώθηκε το έργο, πως σου φάνηκε; Ήταν ακριβώς όπως το φαντάστηκα! Πλέον η παραλία έχει αρμονία, πολυτέλεια και προσφέρει μια πολύ χαλαρωτική ατμόσφαιρα στους επισκέπτες.

Κάποιοι πιστεύουν πως δεν θα έπρεπε να γίνει οποιαδήποτε αναδιαμόρφωση του χώρου. Θεωρείς άδικη την κριτική αυτή; Σεβόμενη την άποψη του κάθε ανθρώπου, εγώ θα έλεγα πως η απόφαση του Δήμου ήταν σωστή. Ο σχεδιασμός έγινε με φυσικά προς το περιβάλλον υλικά, η τοποθέτηση των έπιπλων έγινε με τρόπο ο οποίος δεν επηρέασε οικολογικά την παραλία και αντικαταστήσαμε παλιά σκουριασμένα κρεβατάκια που δεν είχαν καμιά σχέση με την εικόνα της περιοχής. Τώρα οι επισκέπτες της παράλιας, στην ίδια τιμή που ενοικίαζαν τις παλιές, θα απολαμβάνουν τις νέες ξαπλώστρες, που είναι κατά πολύ πιο ξεκούραστες και άνετες.

Σε ποιές άλλες παραλίες θα ήθελες να δεις να υλοποιείται μια αντίστοιχη πρωτοβουλία; Πιστεύω πως πολλές δημοσιές παράλιες, παγκύπρια, χρειάζονται αναβάθμιση. Θα γινόταν πολύ πιο ανταγωνιστικό το τουριστικό μας προϊόν.

Αν θα έπρεπε να μιλήσω αποκλειστικά για την Αγια Νάπα, γνώμη μου είναι πως θα ήταν όμορφο να επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία και σε άλλες μικρού μεγέθους παράλιες, αντίστοιχου με αυτό της Άμμου του Καμπούρη, όπως στην Λιμνάρα, Περνέρα και Βαθειά Γωνιά. Οι μεγαλύτερες παραλίες είναι πιο δημοφιλείς, ωστόσο οι μικρότερες είναι πολύ ποιο ήσυχες, ξεκούραστες και φιλικές κυρίως για οικογένειες με μικρά παιδιά. Μέσα από αυτή την αναβάθμιση, δίνονται επιπλέον κίνητρα να γνωρίσουν περισσότεροι λουόμενοι και αυτές τις παραλίες.

Loader