CanTeens: Το app με το οποίο προπαραγγέλνεις το γεύμα σου

CanTeens: Το app με το οποίο προπαραγγέλνεις το γεύμα σου

Ο CEO της ομάδας, Οδυσσέας Ηροδότου, μας δίνει όλες τις πληροφορίες

CanTeens: Το app με το οποίο προπαραγγέλνεις το γεύμα σου

Παίρνεις τηλέφωνο στο εστιατόριο, παραγγέλνεις το φαγητό που τόσο λαχταράς και περιμένεις πως και πώς να το καταβροχθίσεις.

Έλα όμως που ο εστιάτορας σου λέει πως η παραγγελία σου θα κάνει 50 λεπτά να έρθει. Και εκεί είναι που σκέφτεσαι, «μακάρι να παράγγελνα μια ώρα πριν». Η ομάδα CanTeens έκανε αυτή τη σκέψη για εσένα, δημιουργώντας μια εφαρμογή, με την οποία σου παρέχει τη δυνατότητα να προπαραγγέλνεις το γεύμα σου από πριν, διαλέγοντας παράλληλα και την ώρα που επιθυμείς να παραλάβεις την παραγγελία σου.

Ο CEO της ομάδας, Οδυσσέας Ηροδότου, σε συνέντευξή του στο Impossible Works, μας δίνει όλες τις πληροφορίες για αυτή την υπηρεσία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Οδυσσέας Ηροδότου δεν είναι ένα 'νορμάλ' παιδί

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα CanTeens είναι μια ομάδα τεσσάρων ατόμων, τον Οδυσσέα Ηροδότου (CEO), τον Ο Γιάγκο Κλεόπα (CTO), τον Ανδρέα Φάττα (COO) και τον Στέφανο Ξυδά (CFO), οι οποίοι έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό Junior Achievement.

Ποιο είναι το project σας; Δημιουργήσαμε μια εφαρμογή, όπου μπορούν πελάτες ενός fast food εστιατορίου να προ-παραγγέλλουν το γεύμα τους, διαλέγοντας την ώρα που θέλουν να παραλάβουν την παραγγελία τους, πληρώνοντας online ή με μετρητά. Παρέχουμε φωτογραφίες του κάθε προϊόντος , καθώς και διατροφικές πληροφορίες. Μπορούν να ειδοποιούνται μέσω push notifications για τις νέες προσφορές αλλά και για την κατάσταση της παραγγελίας τους. Με κάθε αγορά, ο χρήστης παίρνει πόντους όπου μπορεί να τους εξαργυρώσει για εκπτώσεις. Χρεώνεται φθηνότερα στον εστιάτορα. Είναι μια μοναδική εφαρμογή του εστιατορίου, δίνοντας μια πιο προσωπική εμπειρία προς το κατάστημα και τον πελάτη.

Γιατί να αγοράσει κάποιος το προϊόν ή την υπηρεσία σας; Ο λόγος αφορά το ότι δεν χρειάζεται να περιμένει σε σειρά επειδή η παραγγελία του προ-παραγγέλθηκε. Οι πελάτες μπορούν επίσης να διαβάσουν τις διατροφικές πληροφορίες του κάθε φαγητού και με αυτό τον τρόπο να κάνουν πιο υγιείς επιλογές.

Πως ξεκίνησε αυτή η πορεία; Ξεκίνησε από το καλοκαίρι όταν πήγαμε σε ένα διαγωνισμό hackathon και σκεφτήκαμε την ιδέα, την παρουσιάσαμε εκεί και άρεσε σε όλους.Επίσης κερδίσαμε το πρώτο βραβείο. Από τότε αρχίσαμε να δουλεύουμε εντατικά στην ιδέα αυτή επειδή πιστεύουμε πως θα πετύχει.

Ήταν τυχαία η επιλογή των μελών της ομάδας και πως ήταν η συνεργασία μεταξύ σας; Όχι, επιλέξαμε τους καλύτερούς μας φίλους που ξέρουμε ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε και να ζητήσουμε κάποια βοήθεια. Η συνεργασία μεταξύ μας ήταν άριστη. όλα τα μέλη της ομάδας ήξεραν τι γινόταν και γιατί, και όλοι ήμασταν ενημερωμένοι για τα πάντα.

Θα το ξανακάνατε; Ναι, η επήρειά του junior achievement είναι κάτι μοναδικό που ανοίγει πόρτες στο μέλλον του κάθε μέλους.

Αν είχατε την ευκαιρία να το κάνατε ξανά από την αρχή τι θα αλλάζατε; Θα κατευθύναμε την εφαρμογή προς τα εστιατόρια και αλλά μέρη οπού χρειάζεται η εφαρμογή, εφόσον βλέπουμε πιο καλά αποτελέσματα προς εκείνη την κατεύθυνση

Πως βλέπετε το μέλλον σας ατομικά και σαν ομάδα; Πιστέυω πολύ σε αυτήν την εφαρμογή και πιστεύω πως θα συνεχίσει. Στην ομάδα ωστόσο προβέπεται να γίνουν κάποιες αλλαγές.

Ήταν δύσκολο εγχείρημα; Τι θα συμβουλεύατε τα άλλα παιδιά που δεν έχουν λάβει ακόμα μέρος στο πρόγραμμα των startups; Θα τους συμβούλευα να ξεκινήσουν να ασχολούνται με το πρόγραμμα, αφού σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις πως είναι να είσαι επιχειρηματίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο intern της Tabs and Spaces, πάει Silicon Valley

Loader