Η Ergodotisi.com ετοίμασε το Cyprus Career Expo για σένα!

Η Ergodotisi.com ετοίμασε το Cyprus Career Expo για σένα!

Η Ergodotisi.com ετοίμασε το Cyprus Career Expo για σένα!

Το πρώτο Cyprus Career Expo αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση του είδους της. Ο Μιχάλης Τυρίμος της (link μας εξηγεί γιατί συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια και γιατί είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όσους ψάχνουν εργασία.

Ποιες εταιρείες θα συμμετέχουν στο Career Expo και με ποιο σκοπό έρχονται; Στο Cyprus Career Expo θα συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι εργοδότες της χώρας μας όπως οι Alpha Mega, LIDL PwC, KPMG, Deloitte, Amdocs και πολλοί άλλοι, όπως και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, και οργανισμοί της δημόσιας υπηρεσίας όπως ο Οργανισμός Νεολαίας και το Invest Cyprus. Πρωταρχικά, έρχονται με σκοπό να προσλάβουν άτομα στην ομάδα τους, άλλα και για να ενημερώσουν τον κόσμο για τις υπηρεσίες τους, την εταιρική τους κουλτούρα και τις ευκαιρίες που προσφέρουν. Είναι λοιπόν και για λόγους εργοδότησης, αλλά και μάρκετινγκ.

Τι μπορούν να κερδίσουν οι εταιρείες αλλά και οι υποψήφιοι από την συμμετοχή τους; Οι εταιρείες να εργοδοτήσουν και να ενημερώσουν. Οι υποψήφιοι παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να βρουν εργασία, να εξερευνήσουν διάφορες προοπτικές καριέρας συζητώντας με τους εργοδότες, και να παρακολουθήσουν σεμινάρια που μπορούν να τους βοηθήσουν και να τους αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσληψης.

Υπάρχει μια ποικιλία σεμιναρίων και εργαστηρίων, τα οποία έχουν να κάνουν και γενικότερα με θέματα οικονομίας και ανεργίας, άλλα και με συγκεκριμένα θέματα όπως συμβουλές βελτίωσης στην αίτηση η συνέντευξη εργασίας κάποιου υποψήφιου ή η υποψήφιας. Τα σεμινάρια και τα εργαστήρια θα ανακοινώνονται στις σελίδες μας

Τι χρειάζεται να έχει μαζί του ο κάθε υποψήφιος για να προσεγγίσει έναν εργοδότη που τον ενδιαφέρει; Καλή θέληση για εργασία, κάποια βασική έρευνα για την εταιρεία, την θέση και τα καθήκοντα που τους ενδιαφέρει (αν υφίσταται τέτοια περίπτωση), και αν ενδιαφέρονται για συνέντευξη το βιογραφικό τους. Τα στοιχεία για την κάθε εταιρεία και αρκετές από τις θέσεις για τις όποιες προσλαμβάνει, μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Παράλληλα, να σας ενημερώσω ότι εννοείτε πως οι υποψήφιοι μπορούν να πλησιάσουν κάποιο εργοδότη και να ενημερωθούν για την εταιρεία του και στην έκθεση.

Είναι θεμιτό κάποιος υποψήφιος να προσεγγίσει έναν υποψήφιο εργοδότη πριν την μέρα της συνέντευξης; Βεβαίως, η ιστοσελίδα μας παρέχει επίσης την δυνατότητα όπου οι υποψήφιοι μπορούν να αιτηθούν και να διευθετήσουν συνέντευξη με κάποιο συγκεκριμένο εργοδότη ή και πολλαπλούς εργοδότες τις μέρες της έκθεσης.

Τα εργαστήρια απευθύνονται και στους εργοδότες; Αν ναι, τι μπορεί να τους προσφέρει; Ναι, μερικά εργαστήρια απευθύνονται και σε εργοδότες. Κάποιες από τις εταιρείες που φιλοξενούμε θα δώσουν σεμινάρια σχετικά με τις πρακτικές και τρόπους επιτυχίας σε θέματα διαχείρησης ανθρώπινου δυναμικού. Με αυτό τον τρόπο άλλοι εργοδότες μπορούν να πάρουν ιδέες, να βελτιώσουν τις πρακτικές τους, και να ανταλλάξουν απόψεις.

Αυτή η έκθεση θα είναι ο θεσμός που θα βοηθήσει τους εργοδότες να προσλάβουν πιο εύκολα, τους υποψηφίους να συναναστραφούν με όλους τους κορυφαίους εργοδότες σε ένα γεγονός, και μακροπρόθεσμα, να βοηθήσει έμπρακτα την καταπολέμηση της ανεργίας στην Κύπρο μας.

Το Cyprus Career Expo θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου, στις 5 και 6 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του event μπορείτε να δείτε (link!

Loader