Δημιουργοί που ξεχωρίζουμε: Catarina Mina

Δημιουργοί που ξεχωρίζουμε: Catarina Mina

Η Βραζιλιάνα σχεδιάστρια τσαντών που ξεχωρίζει όχι μόνο για τις δημιουργίες της αλλά και για τις βιώσιμες πρακτικές της

Δημιουργοί που ξεχωρίζουμε: Catarina Mina

Η Celina Hissa, είχε γεννηθεί και ανατραφεί στην Ceara της Βραζιλίας, γνωστή για τα πολυάριθμα χειροτεχνήματα και ταλαντούχους τεχνίτες της. Εκεί είναι που η Celina ανακάλυψε το πάθος της για την δημιουργία crochet τσαντών, και χωρίς να χάσει χρόνο, προχώρησε στη δημιουργία μίας ομάδας γυναικών τεχνίτων οι οποίες έφερναν στη ζωή τα σχέδιά της.

Αρχικά δημιουργούσε σχέδια για πολύ γνωστές Βραζιλιάνικες μάρκες.

Το 2014 ολοκλήρωσε την μεταπτυχιακή διατριβή της στην Οριζόντια Παραγωγή σε κοινότητες τεχνιτών - και με τέτοια πολύτιμη οργανωτική γνώση και εμπειρία στον τομέα, ήταν έτοιμη να οδηγήσει το brand της – αλλά και την τοπική κοινότητα - σε νέα ύψη, αναδεικνύοντας την τέχνη τους.

Παρόλα αυτά, η Celina ήθελε πέραν από τη σχεδιαστική υπεροχή, να κάνει την διαφορά και με ένα πιο ουσιαστικό τρόπο. Ως εκ τούτου, έκανε την παραγωγή και το κόστος πλήρως διαφανές στους πελάτες της, έτσι ώστε πρωτού οι τσάντες φτάσουν στα χέρια τους, να γνωρίζουν ότι για την δημιουργία τους είχαν εργαστεί - όχι μόνο η Celina, που σχεδιάζει τις δημιουργίες, αλλά και οι τεχνίτες που τις πλέκουν, καθώς και τα άτομα που εφαρμόζουν τον ποιοτικό έλεγχο και προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές. Με αυτό τον τρόπο, φρόντισε να αναγνωρίζεται εξίσου η συμβολή του καθενός στην παραγωγική διαδικασία, και όλοι να επωφελούνται αποτελεσματικά με μερίδιο στα έσοδα της εταιρείας.

Αυτή η πρωτοβουλία, έφερε τους πελάτες ακόμη μια πιο κοντά στην επιχείρηση, η οποία οδηγούσε την ‘επανάσταση’ στις βιώσιμες πρακτικές, για τις οποίες βραβεύτηκε το 2015 με το βραβείο Vogue Brasil Ecoera και το 2016 με το Βραβείο Design 3M Βραζιλίας.

Μέσα σε κάθε τσάντα που φτιάχνεται, τοποθετείται μία κάρτα που αναγράφει “Eυχαριστούμε”, υπογεγραμμένη από τον τεχνίτη που την έφτιαξε, τόσο με την τεχνογνωσία του αλλά και με την αγάπη του. Αφήνοντας ένα προσωπικό σημείωμα σε κάθε τσάντα, αυτό χρησιμεύει και ως ‘Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας’.

Μπορείτε να αποκτήσετε τη δική σας Catarina Mina από το dotwist.com

Loader