Κουμανταρία: Ο Δημήτρης Αντωνίου μας μιλά για το κρασί της Κύπρου

Κουμανταρία: Ο Δημήτρης Αντωνίου μας μιλά για το κρασί της Κύπρου

Ο επιδόρπιος οίνος με την πλούσια γεύση και την εξίσου πλούσια Ιστορία

Κουμανταρία: Ο Δημήτρης Αντωνίου μας μιλά για το κρασί της Κύπρου

Η κυπριακή Κουμανταρία, ή Κουμανδαρία, η οποία και παράγεται στην ομώνυμη περιοχή της οροσειράς του Τρόοδους, έχει τις ρίζες της βαθιά στην Ιστορία του τόπου μας.

Απόστολος των κρασιών”, σύμφωνα με τον βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππο, η κουμανταρία ήταν ευρύτερα γνωστή στην Ευρώπη και κατά την διάρκεια των σταυροφοριών ονομάστηκε “Grande Commandarie”. Λέγεται πως ονομάστηκε έτσι διότι μόνο οι “κομαντάρηδες”, οι κυβερνήτες του νησιού δηλαδή, επί ενετοκρατίας έπιναν από αυτό το κρασί.

Ο Διευθυντής των οινοποιείων της ΚΕΟ, Δημήτρης Ιωάννου, μιλά στον δημοσιογράφο Αχιλλέα Ευαγγέλου, για την πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία παραγωγής του ντόπιου και εκλεκτού αυτού οίνου.

Ευχαριστούμε θερμά την σειρά ντοκιμαντέρ Κυπρίων Έργα με τον Στέλιο Γεωργίου [TVONE] για την ευγενική παραχώρηση του υλικού.

Loader