Δυο Λεμεσιανές auditors άνοιξαν το δικό τους στέκι

Δυο Λεμεσιανές auditors άνοιξαν το δικό τους στέκι

Έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα

Δυο Λεμεσιανές auditors άνοιξαν το δικό τους στέκι

Της Αριάνας Χαριλάου

Dear All! Όνομα και πράμα! Απευθύνεται σε όλα τα γούστα και ορέξεις. Είτε σε όσους προτιμούν σαλάτες, είτε σε όσους προτιμούν σάντουιτς, ή ακόμα και σε όσους δεν τρώνε το κρέας. Τοποθετημένο στην καρδιά της συμπρωτεύουσας, δίπλα από την Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη της πόλης, το νέο στέκι, το οποίο άνοιξε τις πύλες του εδώ και περίπου ένα μήνα, υπόσχεται να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των πελατών.

Ο μοντέρνος και φωτεινός χώρος έγινε πραγματικότητα, μετά από μια ιδέα που είχαν δύο νεαρές Λεμεσιανές, η Χριστιάνα Μαραγκού και η Μαρία Πισσίδου, οι οποίες εδώ και αρκετό καιρό ήθελαν να συνδυάσουν την αγαπημένη τους ενασχόληση με τη δουλειά. Να μαγειρεύουν. Προερχόμενες από ένα εντελώς διαφορετικό background, αυτό του ελεγκτή, πραγματοποίησαν ένα από τα μεγάλα τους όνειρα.

Οι δύο νεαρές μίλησαν στο Impossible Works για την απόφαση τους να κάνουν αυτό το μεγάλο βήμα στη ζωή τους, αλλά και για την έρευνα αγοράς που έκαναν εδώ και ένα χρόνο για να καταλήξουν στο συγκεκριμένο concept μαγαζιού.

Πως αποφασίσετε να ανοίξετε το Dear All; Πως προήλθε η ιδέα;

Χριστιάνα: Είμαστε και οι δύο auditors σε ελεγκτικό γραφείο, δουλεύαμε μαζί για 7 χρόνια και η ιδέα προήλθε πριν από περίπου ένα χρόνο όταν πήγαμε να παρακολουθήσουμε ένα σεμινάριο. Την συγκεκριμένη ημέρα, αν θυμάμαι καλά, όταν τελείωσε το σεμινάριο είχαμε συμφωνήσει ότι δεν βγάζαμε αρκετά χρήματα και διερωτώμασταν τι να κάναμε και αφού και οι δύο μας αγαπάμε το φαγητό αποφασίσαμε ότι θα κάναμε κάτι για αυτό. Αρχικά σκεφτήκαμε να ανοίξουμε ψησταριά και θέλοντας να κάνουμε την έρευνα αγοράς μας, αρχίσαμε να επισκεπτόμαστε όλες τις ψησταριές της Λεμεσού, μετρώντας αποδείξεις για να δούμε πόσους πελάτες εξυπηρετούν καθημερινά. Στη συνέχεια, αποφασίσαμε ότι το συγκεκριμένο επάγγελμα δεν είναι κερδοφόρο και χρειάζεται αρκετή προετοιμασία. Σε αυτό που συμφωνήσαμε ήταν πως αυτό που επιθυμούσαμε ήταν πως θα δουλεύαμε ακριβώς με το ωράριο των γραφείων.

Μαρία: Την ιδέα την βρήκαμε στην εταιρεία που δουλεύαμε ήδη. Αντιληφθήκαμε δηλαδή ότι όλοι οι υπάλληλοι από το πρωί μέχρι και το απόγευμα παράγγελναν από έξω. Είτε πρωινό, είτε μεσημεριανό, είτε καφέδες και χυμούς. Αυτό μας έκανε να καταλάβουμε ότι έπρεπε να ανοίξουμε ένα χώρο που να περιλαμβάνει ακριβώς αυτό το είδος φαγητού. Το γρήγορο τσίμπημα, το υγιεινό γεύμα, το light γεύμα, αλλά ακόμη και το πιο «βαρύ», πάντα όμως να είναι νόστιμο και να απευθύνεται σε όλους. Ακόμη και στους vegan.

Πώς καταλήξατε σε αυτό το σημείο της πόλης;

Χριστιάνα: Όταν λοιπόν καταλήξαμε σε ποιο είδος φαγητού θέλαμε να σερβίρουμε, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ποια περιοχή θα ήταν η κατάλληλη για την επιχείρησή μας. Αφού λοιπόν καταλήξαμε, χαρτογραφήσαμε πάνω στην τοποθεσία τη συγκεκριμένη, πόσες εταιρείες γειτονεύουν και πόσοι υπάλληλοι εργοδοτούνται. Το μαγαζί αυτό το διεκδικήσαμε για αρκετό καιρό, οφείλω να ομολογήσω, μέχρι που στο τέλος καταφέραμε και το εξαγοράσαμε, με τη βοήθεια των γονιών μας.

Μαρία: Οι οποίοι γονείς μας, πρέπει να προσθέσω, μας βοήθησαν αρκετά σε αυτό το κομμάτι. Αρχικά, όταν τους εξομολογηθήκαμε τα πλάνα μας, άρχισαν να διαμαρτύρονται πολύ έντονα, ωστόσο όταν κατάλαβαν ότι το αγαπούσαμε πραγματικά, έκαναν πίσω και μας υποστήριξαν.

Τι διαφορετικό έχει η δική σας επιχείρηση;

Μαρία: Σκοπός μας είναι αυτό που σερβίρουμε να καλύπτει όλα τα γούστα και συνεπώς ότι κι αν προσφέρουμε να είναι νόστιμο. Μπορούμε δηλαδή να εξυπηρετήσουμε τους πάντες, αλλά και παράλληλα να μπορεί κάποιος να απολαύσει το φαγητό του εντός του μαγαζιού, κάτι που δεν προφέρεται στα περισσότερα παρομοίου τύπου μαγαζιά.

Χριστιάνα: Σερβίρουμε ελαφριά γεύματα, γρήγορα, όπως σαλάτες, σάντουιτς, ομελέτες, bake rolls, αλλά και λίγο πιο βαριά εάν κάποιος θέλει να γευματίσει το μεσημέρι. Στο μενού μας περιλαμβάνονται και vegetarian πιάτα αλλά και vegan. Έχουμε και πιάτα της ημέρας, όπως σούπες και άλλα.

Πως βλέπετε μελλοντικά την εξέλιξη του μαγαζιού σας;

Χριστιάνα: Ο αρχικός μας στόχος είναι να εξελιχθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Εκτός από τα υφιστάμενα πιάτα, να εξελιχθούμε σε οποιασδήποτε κατηγορία φαγητού. Δηλαδή, να υπάρχει η εξέλιξη του Dear All στην κατηγορία πίττες ή ομελέτες ή σαλάτες. Ακόμη, όμως, είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε. Θέλουμε πρώτα να δουλέψουμε με το αυτό το είδος του φαγητού που προσφέρουμε και μετά να εξελιχθούμε.

Μαρία: Ευτυχώς υπάρχουν ήδη αρκετοί που μας συμπερίλαβαν στην καθημερινότητά τους και είμαστε πολύ χαρούμενες για αυτό. Ευελπιστούμε ότι με την πάροδο του χρόνου το Dear All θα εξελιχθεί μέσα από τη ζήτηση του κόσμου.

Loader