Cyprus Flower Boutique: Η τεχνολογία που κρύβεται σε ένα μπουκέτο

Cyprus Flower Boutique: Η τεχνολογία που κρύβεται σε ένα μπουκέτο

Cyprus Flower Boutique: Η τεχνολογία που κρύβεται σε ένα μπουκέτο

Η Cyprus Flower Boutique είναι μια ιστοσελίδα, στην οποία μπορεί οποιοσδήποτε να διαλέξει λουλούδια και να τα στείλει σε οποιοδήποτε σημείο της Κύπρου.

«Σκοπός είναι να προσφέρει το καλύτερο Users Experience στους χρήστες της», μας διευκρίνησε ο Κρίστης Πλαστήρας, co-founder της Cyprus Flower Boutique.

Τι σημαίνει users experience για το Cyprus Flower Boutique; Έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με 8 ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία ελέγχονται σε κάθε παραγγελία. Η ποιότητα και η εμφάνιση, είναι χαρακτηριστικά στα οποία δίνουμε εξαιρετικά μεγάλη σημασία αλλά επουδενί δεν είναι τα μοναδικά κριτήρια. Για παράδειγμα η ευκολία χρήσης της ιστοσελίδας είναι ακόμη ένα. Δηλαδή πόσο εύκολα μπορεί ο χρήστης να διεκπεραιώσει μια παραγγελία διαδικτυακά. Επιπλέον η γλώσσα επικοινωνίας με τους πελάτες μας, είναι πολύ σημαντική. Υπάρχει μια συνέπεια, τόσο στο προσφερόμενο προϊόν όσο στην επικοινωνία και τη διαδικασία.

Το users experience σημαίνει πως θα είναι εύκολο αλλά κάτι νέο και δύσκολο; Κάθε χρήστης έχει εμπειρίες από τα πράγματα που έχει κάνει στη ζωή του. Όταν θα έρθει η στιγμή να επαναλάβει κάτι, θα προσπαθήσει να το συσχετίσει με προηγούμενη εμπειρία. Άρα είναι σημαντικό, σε απλά πράγματα όπως για παράδειγμα να στείλεις λουλούδια, να μην βάζεις τον χρήστη να σκεφτεί τι πρέπει να κάνει. Όλα τα βήματα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα, και να μπορεί να τα συχσετίσει με πράγματα που έχει κάνει ήδη, για να μπορεί να φτάσει στον τελικό του στόχο, ο οποίος επι τω προκειμένω είναι να πληρώσει για να στείλει λουλούδια εκεί που επιθυμεί με το λιγότερο δυνατό κόπο και από άποψη σκέψης, χρόνου αλλά και δυσκολίας. Αυτό είναι το λεγόμενο resonance και αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά που θέτουμε για να επιτευχθεί το users experience. Προσπαθούμε και επιδιώκουμε, να χρησιμοποιούμε τα πιο σύγχρονα, τεχνολογικά εργαλεία για να μπορούμε να παρέχουμε on line experience στους χρήστες μας.

(embed:https://www.instagram.com/p/BxVE07QlRBY/)

Ο πελάτης επικοινωνεί προκειμένου να βεβαιωθεί για την αποστολή του; Φυσικά. Σε κάθε στάδιο, η επικοινωνία είναι επιβεβλημένη και προβλέπεται. Από τη στιγμή που θα δοθεί η παραγγελία, ο πελάτης θα λάβει εντός 3ων λεπτών, sms, προκειμένου να γίνει η επιβεβαίωση. Επίσης θα ενημερωθεί και πάλι με sms όταν η παραγγελία θα πραδοθεί στον παραλήπτη.

Αυτό που θα παραγγείλω, είναι αυτό που κάποιος θα λάβει; Έχουμε στήσει ένα παγκύπριο δίκτυο από συνεργάτες, σε όλες τις πόλεις της Κύπρους, στους οποίους έχουμε δώσει ξακάθαρες κατευθυντήριες γραμμές για το ποια είναι τα προϊόντα μας και ποια τα branding guidelines. Έχουμε επιμεληθεί κάθε λεπτομέρεια. Από τους φακέλους, τις κορδέλες, τα κουτιά, μέχρι το ξύλινο element με το λογότυπό μας, όλα έχουν παραδοθεί στους συνεργάτες μας και τα χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις υποδείξεις μας. Τα μέλη του δικτύου μας είναι υπεύθυνα να υλοποιήσουν την παραγγελία και πάντοτε γίνεται ποιοτικός έλεγχος. Πριν σταλεί στον παραλήπτη η παραγγελία, θα σταλεί φωτογραφία προς έγκριση. Μόνο εαν εγκριθεί το αποτέλεσμα, αποστέλλεται στον τελικό παραλήπτη η παραγγελία.

(embed:https://www.instagram.com/p/BxW_Ap8liTl/)

Πώς σκοπεύετε να αναπτύξετε την πλατφόρμα και τους χρήστες σας; Μελετούμε το ενδεχόμενο να επεκταθούμε προσφέροντας υπηρεσίες σε εταιρείες.

Πώς δηλαδή; Με μία μηνιαία συνδρομή, οι εταιρείες θα μπορούν να ομορφύνουν τον χώρο εργασίας τους με λουλούδια και φυτά, τα οποία θα στέλνουμε εμείς. Επιπλέον, μία φορά το μήνα θα επισκέπτεται το χώρο, μέλος της ομάδας μας, για να βεβαιωθεί πως το φυτό λαμβάνει το κατάλληλο λίπασμα και νερό, πως βρίσκεται σωστά τοποθετημένο στο χώρο και είναι υγιές.

Αυτή η υπηρεσία θα προσφέρεται μόνο σε εταιρείες; Προσπαθούμε να χτίσουμε υπηρεσίες τόσο για εταιρείες όσο και για ιδιώτες.

Ποιές είναι οι βλέψεις σας για την Cyprus Flower Boutique; Θα θέλαμε να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο να πάμε και σε άλλες αγορές της Ευρώπης.

(embed:https://www.instagram.com/p/BzV25OPHAsa/)

Cover Photo: Annie Spratt / Unsplash

Loader