Ευρωεκλογές 2019-Who is who: Κατερίνα Χριστοφίδου (ΔΗΚΟ)

Ευρωεκλογές 2019-Who is who: Κατερίνα Χριστοφίδου (ΔΗΚΟ)

Δραστηριοποιήθηκε ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο, εφημερίδες και τηλεόραση

Ευρωεκλογές 2019-Who is who: Κατερίνα Χριστοφίδου (ΔΗΚΟ)

Ταυτόχρονα με τις σπουδές της στη δημοσιογραφία, ξεκίνησε το 1994 να εργάζεται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Κύπρο. Δραστηριοποιήθηκε ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο, εφημερίδες και τηλεόραση.

Tέλη της δεκαετίας του 90 εργάστηκε ως αστυνομική ρεπόρτερ και ανταποκρίτρια στη Λεμεσό για τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Το 2000 αναλαμβάνει καθήκοντα δημοσιογράφου και παρουσιάστριας ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό Μega και το 2002 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ. Αναβαθμίζεται σε αρχισυντάκτρια ειδήσεων και αναλαμβάνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Στο συγκρότημα εξασφαλίζει τη δική της εκπομπή λόγου, στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ, «Όλα στο φως» και ακολούθως τα ηνία της εξίσου επιτυχημένης ειδησεογραφικής εκπομπής στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, Μεσημέρι και Κάτι. Μέσα από την πορεία της ασχολήθηκε έντονα με το κοινοβουλευτικό και το πολιτικό ρεπορτάζ.

Το 2015 δημιουργεί τη δική της εταιρεία συμβούλων επικοινωνίας και TV Training, εκπαιδεύοντας επαγγελματίες πώς να διαχειρίζονται μια τηλεοπτική συνέντευξη, ως προσκεκλημένοι δημοσιογράφων.

Το 2017 ξεκίνησε σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Διαχρονικά υπήρξε πλούσια η δράση της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και ως συντονίστρια πολλών εκδηλώσεων. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών-Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ-BPW Cyprus),

Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Κωτσονόπουλο κι έχει δυο παιδιά.

Loader