Τα «Laika Sandwich» ξέρουν από μάρκετινγκ

Τα «Laika Sandwich» ξέρουν από μάρκετινγκ

Εννοείται και από σάντουϊτς

Τα «Laika Sandwich» ξέρουν από μάρκετινγκ

Γράφει η Νίκολα Καρατζιά

Οι έξυπνες ιδέες στο μάρκετινγκ επιχειρήσεων, έχουν πάντοτε μια θέση στο Impossible Works, πόσο μάλλον όταν αυτές είναι «περιλουσμένες» με χιούμορ… το οποίο ως ιδιοσυγκρασίες, προτιμούμε από την φεγγαρόσκονη.

Σε ακριβώς αυτήν την κατηγορία, εμπίπτουν και τα «Laika Sandwich», ένα σαντουϊτσίδικο που άνοιξε μόλις πριν από ενάμιση μήνα και προσφέρει ελάχιστες επιλογές όχι επειδή δεν γνωρίζει περισσότερα αλλά ακριβώς επειδή γνωρίζει καλύτερα πως αυτό που έλειπε από την αγορά της Κύπρου, είναι τα πατροπαράδοτα σάντουιτς. Εκείνα που έφτιαχνε η γιαγιά στον παππού μας και μύριζε όλο το σπίτι. Εκείνα που μέσα είχαν όχι παραπάνω από τρία υλικά.

Τα «Laika Sandwich» ωστόσο, εκ πρώτης και για να είμαστε ειλικρινείς, τα ξεχωρίσαμε για το λογότυπο τους που παραπέμπει ξεκάθαρα στην πρώην «Λαϊκή Τράπεζα», κάτι που μας κέντρισε το ενδιαφέρον, τόσο, ώστε να θελήσουμε να μάθουμε περισσότερα για την συγκεκριμένη επιχείρηση και την «τολμηρή» της διαφημιστική προσέγγιση.

Ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης της, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, πρώην ιδιοκτήτης των χώρων Appetit και Μελίρρυτον, δήλωσε στο Impossible Works, ότι το θέμα αντιμετωπίστηκε τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κόσμο,100% χιουμοριστικά, ενώ κανένας δεν εξέφρασε δυσαρέσκεια.

«Το λογότυπο μας, όντως παραπέμπει στη Λαϊκή Τράπεζα, με τη διαφορά πως εάν προσέξεις καλά, μέσα στον κύκλο εμείς έχουμε βάλει μικρά πιρούνια και όχι τόξα και αυτό, επειδή θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι εδώ όλοι μπορούν να φάνε-λόγω των τιμών-, όχι μόνο οι λίγοι», σύμφωνα με τον ίδιο.

Όπως λέει ο κ. Χριστοδούλου, τα «Laika Sandwich» που βρίσκονται στη λεωφόρο Θεμιστοκλή Δέρβη 39, στη Λευκωσία, ήδη αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Μάλιστα, καθημερινά, είναι πολλοί οι πελάτες από τράπεζες όπως η Τράπεζα Κύπρου και η Ελληνική, οι οποίοι τηλεφωνώντας για παραγγελία, αστειεύονται και χρησιμοποιούν εναρκτήριες ατάκες όπως: «Αν και είμαστε ανταγωνιστές σου, θέλουμε να παραγγείλουμε από σένα».

Συγχωρήστε μας αλλά εμείς, δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε στα «Laika Sandwich» όπως προσομοιάζουν με την γνωστή πρώην τράπεζα, μόνο στο λογότυπo... έχοντας όμως μια πολύ πιο επιτυχημένη πορεία.

Loader